ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Charlie Hebdo επανακυκλοφορεί με συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Ένας μι­κρός σκύ­λος τρέ­χει πα­νι­κό­βλη­τος με μία εφη­με­ρί­δα, το Charlie Hebdo, στο στόμα. Τρέ­χει να σωθεί από ένα μάτσο λυσ­σα­σμέ­νους σκύ­λους που τον έχουν πάρει στο κυ­νή­γι. Ανά­με­σά τους ξε­χω­ρί­ζουν οι μορ­φές του πρώην Γάλ­λου προ­έ­δρου Νι­κο­λά Σαρ­κο­ζί, της ηγέ­τι­δας του Εθνι­κού Με­τώ­που Μαρίν Λεπέν και του Πάπα. Ενας ακόμη μαύ­ρος σκύ­λος, με όπλο στο στόμα, αντι­προ­σω­πεύ­ει το Ισλα­μι­κό Κρά­τος. Και μέσα στον πα­νι­κό – σε φόντο κα­τα­κόκ­κι­νο – ένα μι­κρό­φω­νο του γαλ­λι­κού τη­λε­ο­πτι­κού δι­κτύ­ου BFMTV.

Ιδού το νέο πρω­το­σέ­λι­δο του γαλ­λι­κού σα­τι­ρι­κού πε­ριο­δι­κού, το οποίο κυ­κλο­φο­ρεί την Τε­τάρ­τη με θέ­μα­τα εφ’ όλης της ύλης, αλλά και με μία συ­νέ­ντευ­ξη του νέου υπουρ­γού Οι­κο­νο­μι­κών Γιάνη Βα­ρου­φά­κη.

Η ελ­λη­νι­κή επι­και­ρό­τη­τα και η κρίση χρέ­ους της Ελ­λά­δας δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­πει από το νέο τεύ­χος του Charlie Hebdo, το οποίο θα κυ­κλο­φο­ρή­σει σε 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια αντί­τυ­πα. Στον ελ­λη­νι­κό φά­κε­λο, σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Bloomberg, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και μία συ­νέ­ντευ­ξη του Έλ­λη­να υπουρ­γού Οι­κο­νο­μι­κών Γιάνη Βα­ρου­φά­κη.

«Εδώ εί­μα­στε πάλι», είναι ο πρω­το­σέ­λι­δος τί­τλος του Charlie Hebdo, το οποίο επα­να­κυ­κλο­φο­ρεί έπει­τα από μία με­γά­λη ανά­παυ­λα. «Χρεια­ζό­μα­σταν ένα διά­λειμ­μα, μία παύση…», το­νί­ζει ο αρ­χι­συ­ντά­κτης του πε­ριο­δι­κού Ζεράρ Μπιάρ εξη­γώ­ντας για ποιον λόγο το πε­ριο­δι­κό απου­σί­α­σε από τα «πε­ρί­πτε­ρα» για πε­ρισ­σό­τε­ρο από έναν μήνα μετά την τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση στα γρα­φεία του στο Πα­ρί­σι, τον Ια­νουά­ριο, που στοί­χι­σε τη ζωή 12 αν­θρώ­πων, εκ των οποί­ων εννέα συ­ντα­κτών.

«Υπήρ­χαν εκεί­νοι, οι οποί­οι ήθε­λαν να δου­λέ­ψουν ξανά αμέ­σως, όπως εγώ, κι εκεί­νοι που χρειά­ζο­νταν πε­ρισ­σό­τε­ρο χρόνο. Έτσι, φθά­σα­με σε έναν συμ­βι­βα­σμό και συμ­φω­νή­σα­με στην 25η Φε­βρουα­ρί­ου για να ξε­κι­νή­σου­με ξανά σε εβδο­μα­διαία βάση», προ­σθέ­τει ο Μπιάρ.

Εάν λέει κάτι το και­νούρ­γιο πρω­το­σέ­λι­δο του Charlie Hebdo είναι ότι επα­νέρ­χε­ται δυ­να­μι­κά με πάσης φύ­σε­ως πο­λι­τι­κά και θρη­σκευ­τι­κά θέ­μα­τα. Στον από­η­χο των επι­θέ­σε­ων στην Κο­πεγ­χά­γη, με τον δρά­στη-μι­μη­τή των επι­θέ­σε­ων του Πα­ρι­σιού, ο εξ­τρε­μι­σμός ασφα­λώς δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­πει από τις σε­λί­δες του πε­ριο­δι­κού.

«Το ξέρω ότι κά­ποιοι θα πουν ότι έχου­με εμ­μο­νές. Όμως δεν εί­μα­στε εμείς αυτοί που έχου­με εμ­μο­νές, αλλά εκεί­νοι που δη­μιουρ­γούν την επι­και­ρό­τη­τα. Και αυτοί είναι τρο­μο­κρά­τες», επι­ση­μαί­νει ο Μπιάρ. «Μετά την Κο­πεγ­χά­γη, εί­μα­στε ανα­γκα­σμέ­νοι να μι­λή­σου­με γι’ αυτό. Υπάρ­χει όμως και ο Ντο­μι­νίκ Στρος Καν, είναι τύχη που τον έχου­με», προ­σθέ­τει, ανα­φε­ρό­με­νος στην πο­λύ­κρο­τη δίκη του πρώην επι­κε­φα­λής του Διε­θνούς Νο­μι­σμα­τι­κού Τα­μεί­ου.

Τα ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.