Ρεπορτάζ

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Σύμης

Aθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο δήμαρχος Σύμης κ.  Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Κωνσταντίνος Ριζόπουλος, που κατηγορήθηκαν για υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Κατηγορήθηκαν ειδικότερα για το ό,τι στη Σύμη, κατά το χρονικό διάστημα του μηνός Μαΐου του έτους 2008, με πρόθεση υποβάθμισαν το περιβάλλον, μεταβάλλοντας τη μορφολογία του εδάφους και προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και τις αισθητικές αξίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς προέβησαν στην κατασκευή έργων του δημόσιου τομέα ικανών να προκαλέσουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, παραλείποντας τη διεξαγωγή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) προκειμένου να επιβληθούν ειδικοί όροι και περιορισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος σχετικά με τα συγκεκριμένα έργα.
Πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν στη διάνοιξη τριών δρόμων και συγκεκριμένα του δρόμου από «Αγιο Δημήτριο» προς «Τολί», του δρόμου από «Αγίους Αναργύρους» έως το κτήμα του Ιωάννη Τσαβαρή και του δρόμου από «Παναγία Μυρταριώτισσα» μέχρι την περιοχή «Μαριά», χωρίς προηγουμένως να μεριμνήσουν για τη διεξαγωγή σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) προκειμένου να επιβληθούν οι ειδικοί όροι και περιορισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος, και χωρίς να διασφαλίσουν ότι η εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων δεν θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και τις αισθητικές αξίες των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα από τη διάνοιξη των ανωτέρω οδών να επέλθει αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Λ. Πάσσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου