Ειδήσεις

Ο κ.Μ. Βορίδης ανέλυσε διεξοδικά από τη Ρόδο την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας

«Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν πως η ΝΔ, είναι ο κεντρικός πυλώνας, που στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την σταθερότητα, που αποτελεί παράγοντα θεσμικής πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, που ήρθε στη Ρόδο για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος, που βρίσκονται επί της οδού Αυστραλίας 50 και να μιλήσει στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως δεν ήρθε στη Ρόδο για να δώσει στηρίξεις σε υποψηφίους. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις από το κόμμα, όπως τόνισε, θα γίνουν πολύ γρήγορα. Ο κ. Βορίδης απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών:

«Δεν οδηγεί όλο αυτό σε εθνικές εκλογές. Δεν οδηγεί σε εκλογές ούτε το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η χώρα δεν έχει τέτοιου είδους περιθώρια. Αυτή η κυβέρνηση έχει να συζητήσει για τεράστια ζητήματα. Κατά την κρίση μου δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να αλλάξει πλεύση ανεξάρτητα από τι επιλέγει και τι πολικά συμπεράσματα θα βγουν από τις εκλογές», τόνισε ο κ. Βορίδης.
Σε ερώτηση αν θα δοθούν στηρίξεις και χρίσματα από τη ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα αυτό. Χρίσματα με την έννοια που έχουμε συνηθίσει δεν θα δοθούν. Είναι προφανές ότι κάνει επιλογές καθώς υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνεται πιο κοντά της. Με αυτή την έννοια θα υποστηριχθούν.

Το χρίσμα απαιτεί την κομματική συμμόρφωση όλων και συμβάλλει στο να ποδηγετηθούν κάποιοι. Η στήριξη είναι η υπόδειξη μιας κατεύθυνσης χωρίς να υπάρχει μια περαιτέρω παρέμβαση του κόμματος στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Πιστεύω πως αυτή η στάση είναι πολύ πιο ώριμη. Είναι μια στάση που αναγνωρίζει τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να έχουν τις δικές τους κρίσεις και εκτιμήσεις».
Για τις υποψηφιότητες σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε στη Ρόδο για να προβεί σε ανακοινώσεις επί του θέματος.

«Θα γίνουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια όργανα του κόμματος όταν έρθει η ώρα. Δεν ήρθα στη Ρόδο για να ανακοινώσω στηρίξεις. Η διαδικασία εμπλέκει και τις νομαρχιακές οργανώσεις και τους παράγοντες που παίζουν ένα ρόλο στην τελική απόφαση των κομματικών οργάνων. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνονται οι διαδικασίες».

Σε ερώτηση αν το πολιτικό μήνυμα θα εξαχθεί από τις ευρωεκλογές ή τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως το πολιτικό στίγμα το δίνουν οι εκλογές, που έχουν πιο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. «Οι ευρωεκλογές έχουν έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι περιφερειακές εκλογές σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και αυτές έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα έλεγα το ίδιο για τους μεγάλους δήμους», είπε ο κ. Βορίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις, που η ΝΔ προχωρά στις εκλογές διχασμένη, αναφέροντας ως παράδειγμα το Δήμο Αθηναίων, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους δύο πρωτοκλασάτα στελέχη.

«Εφόσον λέμε πως αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικά μηνύματα πρέπει να τονίσουμε πως με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στηρίζεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η νομισματική σταθερότητα. Είναι προφανές ότι η χώρα προχωρά σε μια πορεία οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Είμαι βέβαιος πως στελέχη της παράταξης με μακρά πορεία θα δουν τις προτεραιότητες αυτές. Δεν είναι ανάγκη να τους τραβήξει κανείς το αυτί. Θα καταλάβουν μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν για να στηρίξουν την παράταξη για την οποία τόσο έχουν αγωνιστεί.

Είναι ανθρώπινες οι προσωπικές στενοχώριες για τις μη επιλογές προσώπων. Βάζοντας τις πολιτικές ιεραρχήσεις σωστά και πάνω από όλα την πατρίδα ένα μεγάλο εργαλείο που είναι η καλλιέργεια των ιδεών και το κόμμα που αποτελεί ένα μεγάλο πυρήνα αντιλαμβανόμαστε πως τα προσωπικά ζητήματα έπονται και δεν είναι τόσο σημαντικά», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν ελαφρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Αυτό με το ΣΥΡΙΖΑ που ανεβαίνει δεν το πολύ-έχω. Εκείνο που φαίνεται και σε αυτή την κατεύθυνση πάμε, είναι πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα δείξουν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση των πολιτών. Θεωρώ πως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι νικηφόρα».Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως και στο παρελθόν είχε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το έχασε:

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα ελαφρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε να δούμε γιατί τέτοια προβαδίσματα στο παρελθόν τα είχε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα απώλεσε. Ένα κόμμα που δεν παρουσιάζει μια πρόταση για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα και δεν έχει καταλήξει αν θέλει να είμαστε στο ευρώ ή στη δραχμή, ένα κόμμα που είναι σε σύγκρουση και δεν έχει ξεκαθαρίσει τα ζητήματά του μπορεί να εκφράζει ένα τμήμα διαμαρτυρόμενων πολιτών, δεν αποτελεί εναλλακτική και ελπίδα.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν πως η ΝΔ παραμένει ο κεντρικός πυλώνας που στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που, στηρίζει την σταθερότητα, που αποτελεί παράγοντα θεσμικής πολιτικής σταθερότητας. Με αυτή την έννοια θα στηριχθεί από τους πολίτες στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
«Δεν ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές.

Ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Η χώρα δεν έχει τέτοιου είδους περιθώρια. Αυτή η κυβέρνηση έχει να συζητήσει για τεράστια ζητήματα. Κατά την κρίση μου δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να αλλάξει πλεύση ανεξάρτητα από τι επιλέγει και τι πολικά συμπεράσματα θα βγουν από τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Μάκης Βορίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ και στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος δήλωσε πως οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να καταλάβουν πως είναι αναγκαίο να μελετήσουν, να ζυμώσουν, να διαδώσουν και να εγκολπωθούν τις μεγάλες παραταξιακές ιδέες. Στην προσπάθεια που έγινε για να βρει η ΝΔ το χώρο της, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ν. Βενετοκλή. Να γίνει ο χώρος αφετηρία μεγάλων νικών, ευχήθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας. Πρέπει να υπάρχει σύνθεση απόψεων, ομοψυχία και ενότητα, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Χ. Κόκκινος.

Η ομιλία στην εκδήλωση
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, στην ομιλία που πραγματοποίησε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του κόμματος, ο κ. Βορίδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο καταφύγιο των πασοκζήδων που σε μια αναδίπλωσή τους αναζητούν το νέο μετερίζι της εξουσίας. «Οι ψηφοφόροι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Βορίδης που εξαπέλυσε πολύ σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις συνιστώσες του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει λόγο βαθιά αντιευρωπαϊκό. Στην πραγματικότητα ακροβατεί μεταξύ της σοσιαλδημοκρατικής δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της πιο ακραίας αριστεράς κάτι που ενέχει βαθύ πολιτικό κίνδυνο».

Δεν παρέλειψε ο κ. Βορίδης να αναφερθεί στις ανακοινώσεις που είχε κάνει σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για πάγωμα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων για να βγει η χώρα από την κρίση και στις υποσχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, που, όπως τόνισε, οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.
«Ο λαός είχε απέναντί του ένα άλλο κύριο, που είπε, πως υπάρχουν λεφτά. Οι συμπολίτες μας τότε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και έκαναν την επιλογή τους.

Αυτοί ήθελαν να έχουν την ευθύνη για την ανάδειξη της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά ήρθε να διαχειριστεί την καταστροφή», δήλωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε πως οι πολίτες εκείνοι που ψήφισαν τον κ. Παπανδρέου στηρίζουν τώρα το ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν τη ΝΔ, που διαχειρίζεται την καταστροφή την οποία έφερε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικράτησε στην Ουκρανία και κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι καλύτερο να υπάρχει φτώχεια και δημοκρατία πάρα πλούτος και εξάρτηση.
«Σε αυτό τον τόπο ακούμε τα ακριβώς αντίθετα.

Τη στιγμή που άλλοι λαοί εκλιπαρούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ οι απόψεις είναι διαφορετικές και εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Στις ευρωεκλογές θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει να πάρουν», τόνισε ο κ. Βορίδης, που αναφέρθηκε και στην αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση. Αναφορά έκανε και στο πρωτογενές πλεόνασμα που έχει δημιουργηθεί αλλά και στα σοβαρά προβλήματα που ταλάνισαν την Κύπρο εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης. «Όλοι, στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα, έχασαν εισοδήματα. Οι συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν δυσάρεστες», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε πως το έτος 2013 μειώθηκε κάπως η ανεργία.

«Δεν θέλω να ξεχνάμε στον τόπο εδώ, ποιοι κυβέρνησαν επί 20 χρόνια. Οι επιλογές είχαν όνομα και συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα. Ο τόπος κυβερνήθηκε από ανθρώπους με σοσιαλιστικές και αριστερές απόψεις που πίστευαν πως τα λεφτά πέφτουν από τον ουρανό. Εξυπηρετώντας ένα οργανωμένο σχέδιο αναπαραγωγής εξουσίας έστησαν ένα κράτος τεράστιο και δυσλειτουργικό, υπονομεύοντας το μέλλον του λαού», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν κατάφερε να περάσει την αλήθεια στον κόσμο και δεν αναμετρήθηκε με αυτούς που πιστεύουν πως τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό και δεν έρχονται με σκληρή δουλειά και ανάπτυξη.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως η μάχη με όσους δεν λένε την αλήθεια στο λαό θα είναι ιδιαίτερα σκληρή και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

«Τώρα άρχισε να υπάρχει σιγά – σιγά μια στροφή και επαναλειτουργία της οικονομίας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσουμε πάλι στην πολιτική των ελλειμμάτων. Επενδύσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση Σαμαρά ή με τον κ.Τσίπρα που λέει πως θα διώξει τις επενδύσεις;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης που αναφέρθηκε και στις θρησκευτικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου