Ειδήσεις

Η νέα λίστα με τις 4.000 απολύσεις του 2013 – Τι θα παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης στην τρόικα

Σε αναγκαστικές αλλαγές στη λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013 προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους της τρόικας εντός της εβδομάδας. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τη «δεξαμενή» γεμίζουν οι «διαθέσιμοι» του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αναγκαστικές αλλαγές γίνονται λόγω:

-Των μηνυμάτων της τρόικας μέσω των τεχνικών κλιμακίων ότι πριν την οριστικοποίηση των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι δυνατόν να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΕΡΤ

-Του γεγονότος ότι δεν προχώρησαν οι απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ή στις ΕΑΒ και ΛΑΡΚΟ

Για το λόγο αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας ξεκίνησαν από την αρχή το μέτρημα και, σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα λίστα περιλαμβάνονται:

-300 επίορκοι που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών

-700 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας

-1500 έως 1700 σχολικοί φύλακες από τους συνολικά 2.234. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει εξαγγελθεί η τοποθέτησης 526 σε μονάδες υγείας, ενώ είναι πιθανόν να βρεθούν και κάποιες επιπλέον θέσεις μέχρι τις 23 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας

-150 έως 200 Δημοτικοί Αστυνομικοί οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απολυθούν λόγω πλαστών δικαιολογητικών

-220 από τους 23 Οργανισμούς που καταργούνται

-Έως και 1.000 από τους 2.114 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Mε αυτό τον τρόπο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευελπιστούν ότι θα κλείσουν τις απολύσεις του 2013 ώστε ενόψει και των διπλών εκλογών να τους δοθεί πίστωση χρόνου γι” αυτές του 2014.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου