Ειδήσεις

Γ. Χαλκιδιός, Ν. Τσακίρης και Μ. Οικονόμου με Γ. Χατζημάρκο

Με συναισθηματική φόρτιση ο Γιώργος Χατζημάρκος υποψήφιος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα από την Κω τον Γιώργο Χαλκιδιό, τον Νίκο Τσακίρη και τον Μηνά Οικονόμου υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» από την αίθουσα του ΕΒΕΔ ενώ όπως δήλωσε θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα τις επόμενες ημέρες.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Κω δήλωσε μεταξύ άλλων πως το Νότιο Αιγαίο πρέπει να πάει μπροστά και είναι η μοναδική επιλογή κατεύθυνσης , ο στόχος που αξίζει να παλέψεις και να αγωνιστείς.
Ήταν μία μεγάλη απόφαση, πρόκληση και τιμή για εκείνον να υπηρετήσει τα Δωδεκάνησα μέσα από ένα άλλο μονοπάτι. Στην πορεία του όπως δήλωσε έχει δώσει μάχες σε πολλά επίπεδα και το μεγάλο διακύβευμα σήμερα είναι «Μπροστά ή στάσιμοι;».

Τα νησιά είπε, σήμερα δυσκολεύονται να παρουσιάσουν την ταυτότητα τους. Αν και ήρθαν πάρα πολλοί πόροι η ατζέντα των προβλημάτων στην Δωδεκάνησο παραμένει η ίδια όπως μεταφορές , παιδεία, υγεία κτλ. Γιατί διερωτήθηκε δεν λύθηκαν ποτέ αυτά τα προβλήματα και γιατί 20 χρονιά μετά συζητάμε συνέχεια τα ίδια. Αυτό όπως είπε σημαίνει ότι οι πόροι που διατέθηκαν δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σε όλη αυτή την πορεία που έχουμε μπροστά μας η λέξη «Όραμα» έχει κακοποιηθεί, θα μιλήσω με στόχους δήλωσε και ξεκάθαρα. Ως στόχους έθεσε την συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά, ανεύρεση απασχόλησης , στήριξη της οικονομίας με πυλώνες τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Η υγεία όπως είπε στα νησιά μας έκανε πολλά βήματα πίσω. Είναι ανάγκη της εποχής να αλλάξουμε πορεία, να φύγουμε από τους επαγγελματίες της πολιτικής. Γνωρίζω τις ανάγκες των νησιών δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος αφού έχω υπηρετήσει τα νησιά από άλλες θέσεις.

Στις εκλογές του Μαΐου θα αναμετρηθεί η αγωνία και ο φόβος με την ελπίδα.
«Έχουμε το ανάστημα , το σθένος και την πρόταση» δήλωσε και κάλεσε σε συμπαράταξη όλους τους πολίτες στη μεγάλη μάχη της επόμενης 5ετίας.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε πως το πολιτικό προσωπικό που είναι στο κάδρο εδώ και 30 χρόνια ζητάει ακόμα 5 χρόνια παράταση.

Είπε ότι είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε αυτά που βαλτώνουν και να χτυπήσουμε αυτά που μας πληγώνουν.

Σε ερώτηση της «Kosvoice» σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν με την Ryanair είπε πως έγινε κάποτε κάτι θετικό και με την υπογραφή του ιδίου για συνδιαφήμιση υπογράψαμε πτήσεις για επιμήκυνση της περιόδου και φτάσαμε και στους 12 μήνες. Κοντέψαμε να ντραπούμε για την δουλειά που κάναμε. Η μέρα της επίτευξης αυτού του στόχου ήταν και ημέρα πόνου από τις επιθέσεις που δέχτηκα.

Αυτό γίνεται όταν οι συζητήσεις γίνονται με όρους προσωπικής ατζέντας και προσωπικής πολιτικής καριέρας. Όταν ήμουν στο τιμόνι ζήτησα βοήθεια από τον Δήμο Κω και την πήρα με Δήμαρχο τότε τον Γιώργο Κυρίτση. Και αργότερα όταν χρειάστηκε να παρέμβω και ζήτησα βοήθεια από τον Δήμο Κω την πήρα με Δήμαρχο τον Κ. Καίσερλη. Αυτά πρέπει να τα σημειώσω, δήλωσε.

Η Περιφέρεια είπε δεν έδωσε τίποτα, καμιά συνεισφορά στο θέμα της Ryanair με την δικαιολογία ότι δεν γίνεται, ενώ υπάρχει περιφέρεια στην Ελλάδα (Κ. Αγοραστός) που σήκωσε αυτό το βάρος. «Θα υπηρετήσω το στόχο της Ryanair με πάθος» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου