Ειδήσεις

Πολίτες Κόντρα στον Καιρό: Απέναντι στις απολύσεις των 63 εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ δεν χωρούν ευχολόγια

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη συζήτηση του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για τους 63 απολυμένους της ΔΕΑΥΡ, ο περιφερειακός μας σύμβουλος Νεκτάριος Σαντορινιός τοποθετήθηκε εκ μέρους της παράταξης ως εξής:

«Οι 63 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ που απολύθηκαν, δεν απολύθηκαν εξαιτίας ανθρώπινων παραλείψεων αλλά στο πλαίσιο μιας γενικευμένης πολιτικής αντίληψης των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια διόριζαν για να δημιουργούν εκλογική πελατεία και σήμερα έρχονται να κάνουν ανθρωποθυσίες στο βωμό των μνημονίων και της τρόικας. Αυτή η απόλυση είναι η πρώτη μαζική απόλυση στην περιοχή μας και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν μπορούμε απλά να ευχόμαστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, τόσο οι απολύσεις θα αυξάνονται μέχρι να φτάσουν τις 15.000 που απαιτεί η τρόικα.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, μόνο με την ανατροπή της κυβέρνησης θα σταματήσει αυτός ο χορός των απολύσεων. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Ν.Δωδεκανήσου, πρωτοστατούντος του συντρόφου Δ. Γάκη, έκανε το καθήκον της καταθέτοντας τροπολογία με την οποία το θέμα μπορεί να επιλυθεί νομοθετικά. Όμως φαίνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της καταστροφής ήδη τρίβει τα χέρια της από τις απολύσεις των εργαζομένων αυτών. Επομένως στο ψήφισμα που θα καταθέσουμε πρέπει να καλούμε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου