Ειδήσεις

Αστυνομικίνα έγινε αστυνομικός με αλλαγή φύλου και ταυτότητας

Με καυτή πατάτα που τσουρουφλίζει τα χέρια της ηγεσίας της αστυνομίας, μοιάζει τις τελευταίες ημέρες μια άκρως ευαίσθητη και προσωπική υπόθεση, η πρώτη στα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ., αλλαγής φύλου και ταυτότητας αστυνομικού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η απόφαση ζωής, αφορά μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικό της Τροχαίας, που παρακινημένη από το

κάλεσμα της ίδιας της φύση της, άλλαξε δραστικά σωματοδομή και ονοματεπώνυμο.

Για την ηγεσία όμως η καθόλα σεβαστή και συνειδητή επιλογή του αστυνομικού, δημιουργεί ένα σωρό από προβλήματα.

Ευθύς εξαρχής υπήρξε ο προβληματισμός τί θα γίνει με το υπηρεσιακό μέλλον του, καθώς τέθηκε το θέμα αφενός του σεβασμού στην προσωπική επιλογή του αστυνομικού, αφετέρου ως αντίβαρο την κοινωνική κατακραυγή σε βάρος της αστυνομίας που εκ των πραγμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλούσε μια θερμή απόφαση για παράδεγμα μιας απόταξης, από φορείς και οργανώσεις που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα.

Σ’ αυτό το ανάχωμα ωστόσο της αυθόρμητης πρώτης αντίδρασης, ήρθαν να προστεθούν άλλα εξίσου σοβαρά ζητήματα και προβληματισμοί.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο αστυνομικός που άλλαξε φύλο και όνομα, προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών γιατρών που συνηγορούν υπέρ της ψυχικής ισορροπίας του και βρεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο. Από την ηγεσία ωστόσο ζητήθηκε επίσημη ψυχιατρική εξέταση από συμβούλιο γιατρών κρατικών νοσοκομείων, για ν’ αποφανθούν στο ακόλουθο εξής ερώτημα και συγκεκριμένα εάν ένας άνθρωπος που επί σειρά ετών, προφανώς από εποχής συνειδητοποίησης του είναι του, ζούσε σ’ ένα ασφυκτικά καταπιεστικό για τον ίδιο περιβάλλον όπως είναι το σώμα του, μπορεί να κρίνεται ικανός να φέρει όπλο, ή θα πρέπει να χαρακτηριστεί είτε ως Ι-5 που σημαίνει απόταξη, είτε ως ανίκανος για οπλοφορία οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου;

Κι όλα αυτά, με δεδομένη την άρνηση του συγκεκριμένου αστυνομικού να υποστεί οποιασδήποτε μορφής και μομφής μείωση είτε της προσωπικότητας, είτε της ικανότητας.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και παρουσιάζει τρομακτικό ενδιαφέρον για το πως η ηγεσία και οι συνάδελφοι του αστυνομικού θα χειριστούν στο άμεσο μέλλον την υπόθεση αυτή.

Το αν θα οπλοφορεί ή όχι ο αστυνομικός που έκανε την αλλαγή φύλου από γυναίκα σε άνδρα με το ερώτημα των πιθανών ψυχολογικών επιπτώσεων τόσο πριν, εξαιτίας της συγκατοίκησης σ’ ένα σώμα με το οποίο ήταν σε διαρκή φυσική αντιγνωμία, όσο και μετά εξαιτίας της προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, είναι ένα από τα ζητήματα αιχμής.

Υπάρχουν όμως κι άλλα, εξίσου σημαντικά για τη διοικητική μορφή των δεδομένων ζητήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει προβληματισμός γιατην εξακολουθητική ισχύ των Π.Δ. με τα οποία έγινε ο διαγωνισμός και η πρόσληψη με συγκεκριμένη αναλογία θέσεων μεταξύ γυναικών και ανδρών την περίοδο κατάταξης στο σώμα του αστυνομικού που έκανε την αλλαγή της ταυτότητας. Θα πρέπει, σημειώνουν πηγές του bloko.gr να υπάρξει σχετική γνωμοδότηση, ακόμη και για το απίθανο ενδεχόμενο της προσφυγής κατά του διαγωνισμού.

Υπάρχει βέβαια σε εκκρεμότητα και το θέμα των ασφαλιστικών- συνταξιοδοτικών εισφορών, που μέχρι πρότινος γινόταν στο όνομα μιας ανύπαρκτης σήμερα γυναίκας και άλλα τέτοιαζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα και φύσης.

Πηγή: Bloko.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου