Τοπικές Ειδήσεις

Αρχές Μαρτίου θα λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό, που θα φιλοξενεί 50 προνήπια και 30 βρέφη!
Όπως δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης, οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο νέος β/ν σταθμός που βρίσκεται μεταξύ της οδού Καλλιπάτειρας και της λεωφόρου Ηρακλειδών, είναι πλέον έτοιμος να ξεκινήσει την λειτουργία του.
«Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι εγγραφές τον επόμενο μήνα και τον Μάρτιο, να λειτουργήσει κανονικά», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το έργο εντάχθηκε επί θητείας του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, με προϋπολογισμό 2.110.000 ευρώ.
Ο χώρος, παραχωρήθηκε επί θητείας του τότε δημάρχου Ιαλυσού κ. Στέργου Στάγκα και του τότε νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, σε κεντρικό σημείο εντός σχεδίου της πόλεως Ιαλυσού. Η έκταση, σήμερα είναι ιδιοκτησίας της ΠΝΑι και παραχωρήθηκε οριστικά (κατά κυριότητα) από τον περιφερειάρχη προς τον Δήμο Ρόδου.
Το έργο μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε επί θητείας του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και ολοκληρώθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Το έργο διαθέτει σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό, ενώ προβλέπεται να φιλοξενήσει 50 παιδιά προνηπιακής ηλικίας και 30 βρέφη.
Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα παιδιά, ενώ υπάρχει ήδη προσωπικό το οποίο έχει εγκατασταθεί με ευθύνη του Δήμου Ρόδου.
«Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό είναι ένα ακόμη έργο, το οποίο θα συμβάλει στα θέματα παιδείας και θα βοηθήσει πολλές οικογένειες. Είναι πλήρως εξοπλισμένος για να καλύψει τις ανάγκες των προνηπίων και των βρεφών και πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αυτό το έργο, έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα κτήρια στην Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού: 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Περδικάκειο Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο Ιαλυσού. Θυμίζουμε ότι το 2003, κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ιαλυσό, το πρώτο Βιοκλιματικό Λύκειο σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 2009 κατασκευάστηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. Επίσης, κατασκευάστηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού στην Ιξιά (2009) και κατόπιν, το 1ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Αγία Παρασκευή.
Με τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό, συμπληρώνεται το θέμα με τα σχολικά κτήρια στην Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού. Δεν υπάρχει κάποια άλλη ανάγκη –αφού διαθέτει πλέον, έναν β/ν σταθμό, τρία νηπιαγωγεία, τρία δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο κι ένα ΓΕΛ, όλα καινούργια κτήρια και με πλήρεις προδιαγραφές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην «δ» ο κ. Στάγκας, σύμβουλος του περιφερειάρχη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου