Τοπικές Ειδήσεις

Κλειστά θα παραμείνουν στη Ρόδο και σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία της Ρόδου λόγω της κακοκαιρίας και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού παρέχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές στο διάστημα που ισχύει η αναστολή́ λειτουργίας τους, καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά και όλοι οι μαθητές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), συμμετείχαν στο μάθημα από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού τους.
Όπως έγραψε η «δ», νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω της κακοκαιρίας τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η απόφαση εστάλη άμεσα στους διευθυντές εκπαίδευσης που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους διευθυντές των σχολείων και υπήρξε άμεσος συντονισμός προκειμένου να οργανωθεί η «τηλεκπαίδευση».
«Λόγω των καιρικών συνθηκών και κυρίως για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα και την Τρίτη. Για την απόφαση του κλεισίματος των σχολείων συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι θα ήταν δύσκολο να γίνεται το μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid, ενώ επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υπήρξε άψογη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλα κύλησαν ομαλά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας-αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης.
Σε συνολικά 79 γυμνάσια και λύκεια στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά πραγματοποιείται το μάθημα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, χωρίς να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι άλλωστε εξοικειωμένοι με την εξ αποστάσεως διδασκαλία από τις εποχές των αυστηρών lockdown λόγω της πανδημίας.
«Σε 79 σχολεία συνολικά εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση, χωρίς να έχει παρουσιαστεί κανένα σοβαρό πρόβλημα. Υπήρξε άψογος συντονισμός από την πρώτη στιγμή και όλα κύλησαν ομαλά», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Ομαλή ήταν η …επιστροφή στην τηλεκπαίδευση και για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.
«Ενημερώθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όλοι οι διευθυντές ώστε να στείλουν τις διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων και το ωρολόγιο πρόγραμμα για την Δευτέρα και την Τρίτη στους μαθητές και στους κηδεμόνες τους. Η πλειονότητα των σχολείων ανταποκρίθηκε άμεσα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διευθετήθηκαν μέχρι το πρωί», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς.
Ο κ. Ψαράς, δήλωσε ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν την Τετάρτη στα σχολεία (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και ανοίξουν) έχοντας υποβληθεί σε self-test. Σημείωσε επίσης, ότι διακρίνεται μία πτωτική τάση των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
«Η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή είναι πάντα κοντά στα σχολεία μας. Πριν λίγες ημέρες έγινε η κατανομή των νέων πιστώσεων στα σχολεία για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών. Γνωρίζοντας ότι είναι αυξημένες οι ανάγκες φροντίσαμε τα ταμεία των σχολείων να είναι γεμάτα για να προμηθευτούν ό,τι χρειάζεται», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Σάββας Χριστοδούλου.
Τέλος, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Θανάσης Βυρίνης δήλωσε τα εξής. «Ως δήμος ενισχύσαμε τα σχολεία στα προηγούμενα χρόνια ώστε να προμηθευτούν τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατέστησαν αναγκαία την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιείται το μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, όπως επιβάλλουν τα μέτρα Covid».
Επιπλέον, ο κ. Βυρίνης ανέφερε ότι με τη συνδρομή του δήμου και της σχολικής επιτροπής δόθηκε λύση και για την δωρεάν προμήθεια του πέμπτου self-test από τα σχολεία, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται μαθητές και εκπαιδευτικοί ως άμεσες επαφές κρούσματος στην τάξη.
Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες το απόγευμα δεν παρουσιάστηκαν στη Ρόδο προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών. Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας παραμένει πάντως σε επιφυλακή καθώς αναμενόταν επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου