Τοπικές Ειδήσεις

Καθαριότητα και καθημερινότητα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής

Ψηλά στην ‘ατζέντα’ της δημοτικής αρχής Ρόδου είναι πλέον η υπόθεση με την Καθαριότητα. Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στην «δ» ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Νικόλαος Καραμαρίτης, ο οποίος ‘σήκωσε τα μανίκια’ κυριολεκτικά και προγραμματίζει καθημερινά τις αναγκαίες και βασικές παρεμβάσεις, με σημείο αιχμής την πόλη της Ρόδου αλλά και την προετοιμασία των τουριστικών περιοχών, ενόψει του ανοίγματος της επόμενης σεζόν.
«Αν και βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης, ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για καθαρισμούς –αρχής γενομένης από τον καταυλισμό των Ρομά στο Κορακόνερο και το μικρό πάρκο δίπλα στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη της Ρόδου. Αυτά θα επαναλαμβάνονται τακτικά και δεν θα αφεθούν στην τύχη τους.
Θέσαμε ψηλά την προτεραιότητα για τον καθαρισμό στο κέντρο και στην πόλη της Ρόδου, όπου η καθαριότητα έχει πολλά προβλήματα. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι απευθύνω έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας, να βοηθήσουν με την σειρά τους για να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη. Αυτήν την έκκληση την απευθύνω τόσο προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. όσο και προς τους ιδιώτες που έχουν τις οικίες τους, ώστε να συμβάλουν για μια πιο καθαρή Ρόδο. Π.χ. τα προϊόντα για ανακύκλωση, θέλουν μια επεξεργασία πριν τα τοποθετήσουν στους κάδους, τα μπουκάλια κ.λπ. Για τα ογκώδη αντικείμενα, τα έπιπλα, τα στρώματα αλλά και τα κλαδιά που βλέπουμε πεταμένα δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, πρέπει να καλούν στην υπηρεσία μας σε ένα τηλέφωνο που θα δώσουμε στη δημοσιότητα σύντομα ώστε να κλείνουν ραντεβού για να τα απομακρύνουμε.
Στόχος μας είναι να πει μια τάξη και να γίνει η Ρόδος καθαρή!
Αυτό προϋποθέτει συνεργασία όλων των πλευρών, συντονισμό των υπηρεσιών, των επαγγελματιών αλλά και των συνδημοτών μας. Δεν αξίζει στην Ρόδο αυτή η εικόνα…»
Όπως ανέφερε, το ζήτημα της Καθαριότητας και Καθημερινότητας έχει αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης κι ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τον μεγάλο διαγωνισμό, οι υπηρεσίες πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους. Σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη, ο μηχανισμός πρέπει να ‘ανεβάσει ρυθμούς’ ενώ για όσους ΔΕΝ συμμορφώνονται θα επιβάλλονται πρόστιμα.
«Τα κύρια προβλήματα με συσσωρευμένα σκουπίδια παρουσιάζονται στην Δημοτική Ενότητα Ρόδου. Η Ρόδος απαιτεί την προσοχή όλων μας. Αυτό το χρωστάμε στον πρώτο τουριστικό προορισμό και πρέπει να γίνει πράξη. Βεβαίως, αυτό θα ισχύσει και για όλες τις δημοτικές ενότητες στο νησί με σημεία αιχμής τις τουριστικές περιοχές όπως η Λίνδος κ.λπ. Κατά την άποψή μου, οι συνδημότες μας θα ανταποκριθούν και θα βοηθήσουν το έργο μας. Ήδη στην Λίνδο προχωρούν οι παρεμβάσεις με καθαρισμούς στις χωματερές και κυρίως στις ‘βιτρίνες’ όπως οι αρχαιολογικοί χώροι κ.ο.κ.»
Ερωτηθείς σχετικά με το διαθέσιμο προσωπικό, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη υπογράμμισε πως γίνεται συντονισμός με τους εργαζόμενους με στόχο να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα με την Καθαριότητα μια και καλή. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό να είναι σε τέτοια κατάσταση. Δεν θα το δεχτώ, ούτε κι εγώ προσωπικά. Άλλες πόλεις της Ελλάδας να είναι ήδη καθαρές και η Ρόδος να είναι πίσω…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου