Τοπικές Ειδήσεις

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Ρόδου

Αυξάνεται καθημερινά αριθμός των ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Συνολικά 56 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες, ενώ το περασμένο Σάββατο ήταν λιγότεροι από 50!
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και φθάνουν στο Νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα της νόσου. Και όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι η πιο «ευάλωτη» απέναντι στον ιό. Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό δύο άνδρες, 88 ετών και 78 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες, 91 και 67 ετών αντίστοιχα, ενώ απεβίωσε και ένας 55χρονος άνδρας με υποκείμενο νόσημα.
Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών σκαρφάλωσε ξανά στα επίπεδα που είχε φθάσει τον Αύγουστο του 2021, σημειώθηκε δηλαδή για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο η απόλυτη κορύφωση του κύματος της πανδημίας. Προφανώς το νέο κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αύξηση των νοσηλειών βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τον σταθερά υψηλό καθημερινό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό.
Έπειτα από αρκετό καιρό έχει αρχίσει να ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο Νοσοκομείο και έχει μετατραπεί και η Β’ Παθολογική κλινική σε μονάδα covid επειδή εδώ και μέρες έχει αυξηθεί η προσέλευση και ο χώρος της αρμόδιας κλινικής δεν επαρκεί. Παράλληλα, οι ελλείψεις προσωπικού (11 εργαζόμενοι που ανήκουν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό νοσούν), δημιουργούν ακόμη πιο ασφυκτικές καταστάσεις.
«Είναι πλέον υψηλά τα νούμερα των νοσηλειών στο Νοσοκομείο μας. Πλησιάζουν τα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου και αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά κρούσματα που αφορούν σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι είμαι ανεμβολίαστοι και αρκετοί εξ αυτών νοσούν βαριά. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Η πίεση που ασκείται στο Νοσοκομείο μας είναι μεγαλύτερη αυτό το διάστημα, προς το παρόν όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.
Στο μεταξύ οι εμβολιαστικοί ρυθμοί παραμένουν υψηλοί στη Ρόδο. Συνολικά 213.000 έχουν πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι σήμερα, ενώ 91.394 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Υψηλό είναι και το ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει την τρίτη/αναμνηστική δόση των εμβολίων στη Ρόδο. Περίπου 50.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Με ταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται και οι εμβολιασμοί των παιδιών που ανήκουν την ηλικιακή ομάδα των 5-11 ετών. Αρχικά, οι εμβολιασμοί των παιδιών γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ πλέον πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή και ανέρχονται έως 150 εμβολιασμοί τη φορά. Σταδιακά, τα ποσοστά ανοσίας και στις μικρότερες ηλικίες αυξάνονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου