Ειδήσεις

Διενέργεια rapid test στους καταυλισμούς Ρομά

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον κ. Ιωάννη Δ. Καμπούρη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποίησαν δυο φορές δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στους καταυλισμούς Ρομά στην πόλη μας. Την οργάνωση των δράσεων ανέλαβε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, αφού και τις δυο φορές (Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021) ενημέρωσε τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Και στις δυο δειγματοληπτικές εξετάσεις τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες που αγκαλιάζουν όλους τους τομείς της ζωής των Ρομά, γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε την ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη. Είναι ένας δρόμος δύσκολος» δήλωσε ο κ. Ιωάννης Δ. Καμπούρης, « μακροχρόνιος που χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν θα σταματήσουμε ως δημοτική αρχή να παλεύουμε για μια κοινωνία της ισότητας και των ίσων ευκαιριών»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου