Ειδήσεις

«Ηξεις – αφήξεις» ο δήμαρχος με την υποψηφιότητά του!

Ξεκίνησε και η παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά την προετοιμασία της για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο.
Θέματα σχετιζόμενα με τη συμμετοχή στις εκλογές συζητήθηκαν και στη συνεδρίαση των μελών της πλειοψηφίας η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη της παρατάξεως που ζήτησαν από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές.
Ο δήμαρχος όμως θέλει να κρατήσει έστω και για ένα μήνα ακόμη κλειστά τα χαρτιά του γιατί επιθυμεί να είναι απολύτως σίγουρος για την απόφαση την οποία θα λάβει.

Αυτό υπογράμμισε και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, αλλά συμπλήρωσε πως η επιμονή των στελεχών της παράταξης για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, τον ωθεί ώστε να ξεκαθαρίσει σύντομα αυτό που πραγματικά επιθυμεί να πράξει.
«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι η δική μου θέληση και η δύναμη να κατέβω στις εκλογές. Πρέπει μέσα μου να ξεκαθαρίσω τι επιθυμώ γιατί η νέα θητεία στο Δήμο Ρόδου θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τον προβληματισμό που μπορεί να του προκαλεί η μεγάλη διάρκεια της θητείας, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, δήλωσε:
«Με προβληματίζει με την έννοια πως ο κάθε άνθρωπος, που αναλαμβάνει θέσεις πρέπει να αφιερώνει τον εαυτό του. Ήμουν σε θέσεις ευθύνης και αυτό έκανα πάντα. Θέλω να είμαι σίγουρος μέσα μου τι θέλω να το κάνω. Δεν έχω λάβει την οριστική μου απόφαση».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως η παράταξη έχει ήδη μπει σε τροχιά προεκλογικής προετοιμασίας και τόνισε πως βούληση όλων των στελεχών είναι να τεθεί επικεφαλής.
«Η παράταξη έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και προχωρά ενωμένη. Αυτή ήταν χθες η απόφασή μας. Έχει συσταθεί ήδη εκλογική επιτροπή στην οποία μετέχουν οι σύμβουλοι – μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε χωριστεί σε δέκα ενότητες», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

«Όλα τα στελέχη της παρατάξεως μίλησαν χθες με πολύ δυναμικό τρόπο και ζήτησαν να ξεκαθαρίσω την απόφασή μου. Επειδή δεν είμαι έτοιμος δεν το ξεκαθάρισα το θέμα. Η επιμονή των συνεργατών μου είναι το στοιχείο εκείνο που μου δίνει την ώθηση για να λάβω τις αποφάσεις μου», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των κκ Νίκου Τσουκαλά και Μανώλη Γλυκού, στην παράταξη ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως και οι δύο θα στηρίξουν την προσπάθεια που θα γίνει.

Σχετικά με τη δημοσκόπηση ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως δεν πληρώνει για την διενέργειά της.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε ακόμα πως θα πρέπει το προεκλογικό κλίμα να είναι ήπιο.
«Όλα τα μέλη της παράταξης στηρίζουν το δήμαρχο και αυτή η δυναμική στήριξη μου δίνει ώθηση για την υποψηφιότητα μου. Το στοιχείο αυτό ήταν ένα από αυτά που είχα θέσει. Ήταν σημαντικό για μένα η παράταξη να θέλει να συνεχίσουμε μαζί και φαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία το θέλει. Από την άλλη γίνεται η διεύρυνση της παράταξης μεθοδικά και ουσιαστικά και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Απευθύνομαι στην κοινωνία των πολιτών γιατί πιστεύω ότι αυτοί θα πρέπει να είναι πρωτεργάτες και στην δημοτική αρχή. Είναι ανάγκη να έχουμε ενεργούς πολίτες και στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια για να ξεκαθαριστούν και κάποια πράγματα. Βέβαια, ενώ είμαστε τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές δεν υπάρχει καμιά επίσημη υποψηφιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι θα είναι ήπιο το προεκλογικό κλίμα.

Το έχουμε ανάγκη αυτό. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πολιτισμένος τόπος και πρέπει να πηγαίνουμε στις εκλογές χωρίς οξύτητες», δήλωσε ο κ. Σ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως οι ημερομηνίες των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα καθοριστούν με νομοθετική ρύθμιση για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της παρατάξεώς του όπως οι κκ Σ. Καρίκης και Μ. Καμπουρόπουλος φαίνεται να επιθυμούν να χαράξουν το δικό τους δρόμο, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
«Ο κ. Καρίκης, επειδή είναι από τα σημαίνοντα στελέχη της παράταξης χθες ξεκαθάρισε τη θέση του, λέγοντας πολύ σωστά ότι είναι στέλεχος της ΝΔ και αν το κόμμα του δώσει χρίσμα ή στήριξη είναι υποχρεωμένος να το λάβει υπόψη. Αν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα παραμείνει στην παράταξη. Θα διατηρήσει και τη θέση του αντιδημάρχου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να συζητήσει και με τον κ. Μανώλη Καμπουρόπουλο προκειμένου να εξετάσει τις προθέσεις του.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Υψηλάντη για το Δήμο Ρόδου, ο κ. Κουσουρνάς ευχήθηκε στον αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΥΑΡ να έχει καλή επιτυχία.
«Ο κ. Γιώργος Υψηλάντης είναι ένας τεχνοκράτης και πολύτιμο στέλεχος της ΔΕΥΑΡ. Τον σέβομαι και του εύχομαι καλή επιτυχία στο δρόμο που ξεκινά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα είναι χρήσιμος», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο θέμα της Ροδιακής Έπαυλης εκφράζοντας για μια φορά ακόμη την οργή και την αγανάκτησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα το υπουργείο Οικονομικών και η ΕΤΑΔ. Τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου ετοιμάζεται να προβεί σε δυναμικές κινήσεις σε συνεργασία με την κοινωνία που πρέπει και αυτή να διεκδικήσει το σημαντικό αυτό ακίνητο.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος ως και αγανακτισμένος με το υπουργείο Οικονομικών -Οικονομίας και την ΕΤΑΔ που εδώ και δύο χρόνια δεν κάνουν το αυτονόητο δηλαδή να βοηθήσουν να επενδυθεί το 1.8 εκατομμύριο ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι ζουν στο δικό τους κόσμο. Ευελπιστώ και οι βουλευτές να βοηθήσουν για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία. Βέβαια, όπως ανήγγειλε ο κ. Τσουκαλάς, θα ζητήσουμε και τη βοήθεια της κοινωνίας των πολιτών για να δείξουμε πως το ακίνητο αυτό δεν μπορεί να είναι έξω από τη διαχείριση του Δήμου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Με αφορμή τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νίκου Τσουκαλά σε ημερίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών με θέμα τη δανειοδότηση των ΟΤΑ, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε, πως θα πρέπει να ληφθεί μια συναινετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να προταθεί η υλοποίηση τουλάχιστον δυο έργων.
«Θα επεξεργαστούμε πρόταση που θα πρέπει να έχει τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν αφορά αυτή τη δημοτική αρχή που δεν προλαβαίνει να χειριστεί το θέμα αλλά την επόμενη. Να κάνουμε πρόταση για ένα δυο έργα για τα οποία μπορεί ο Δήμος να δανειοδοτηθεί. Η λήψη δανείου απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει στη ΔΕΥΑΡ ο κ. Κουσουρνάς επανέλαβε πως έχει ζητήσει γνωμοδοτήσεις από τη νομική υπηρεσία του Δήμου.
«Επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα δεν θέλω να το σχολιάσω. Ζήτησα γνωμοδοτήσεις και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ. Το ζήτημα το εξετάζουμε από πολλές πλευρές γιατί έτσι που είναι δομημένη η έκθεση του ΑΣΕΠ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για καταλογισμούς και ποινικές διώξεις. Λάβαμε και έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που ζητά διευκρινίσεις για το θέμα και πληροφορίες για τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΥΑΙ», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ.
Σε ερώτηση αν θα προβεί σε απολύσεις, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
«Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό. Η δική μας προσπάθεια εστιάζεται στο να μην φύγει κανείς. Πρέπει όμως να δούμε όλες τις πτυχές του θέματος».
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε χθες πως έγινε η παραλαβή του κλειστού γυμναστηρίου στην Καλλιθέα.

«Είναι στολίδι και το καλύτερο κλειστό γυμναστήριο σε όλο το Αιγαίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Ιατρίδη που το ξεκίνησε. Και εμείς πολύ δυναμικά το ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου