Τοπικές Ειδήσεις

Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου: Να ερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες του δυστυχήματος του οικοδόμου Γ. Χατζηπαυλή

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου εκφράζει καταρχήν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του οικοδόμου Γιάννη Χατζηπαυλή που έχασε τη ζωή του για το μεροκάματο.

Άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Να μεταβεί τώρα κλιμάκιο του ΚΕΠΕΚ Πειραιά στην περιοχή.

Το γεγονός ότι ο εργάτης σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, την ώρα που ο κόσμος έκανε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του, είναι ενδεικτικό για το πού έχει φτάσει η κατάσταση στο νησί σε ότι αφορά τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων που αποψίλωσαν τον ελεγκτικό μηχανισμό, που έχουν αφήσει το νησί της Ρόδου 120.000 κατοίκους και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα χωρίς Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα, αυτές τις μέρες, σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση προχωρά τη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Στην πραγματικότητα δεν γίνεται κανένας έλεγχος για επαγγελματικό κίνδυνο, ενώ ακόμα και όταν γίνονται σοβαρά ή και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα η καθυστέρηση είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να διερευνηθεί τίποτα.

Απαιτούμε μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο κάθε γιαπί και όπου δουλεύουν οικοδόμοι!! Απαιτούμε να δουλεύουμε με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύουμε και να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για ένα μεροκάματο!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου