Τοπικές Ειδήσεις

Περιβαλλοντική Δράση του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου

Για μία ακόμη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού μας, το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (Κ.Π.Ε) Ρόδου πήρε μέρος στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών (ICC). Το πρόβλημα το απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το νησί μας και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο να βοηθήσουμε – μέσα από τη συμμετοχή τους στον πρόγραμμα – να αντιληφθούν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που συντελείται στον θαλάσσιο πλούτο της Ρόδου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον ευρύτερο χώρο του Ενυδρείου Ρόδου στις 4/11/2022 με τη συμμετοχή 40 μαθητών του 4ου ΓΕ.Λ., με συνοδούς και συντονιστές της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς Θώμογλου Κων/νο, Ντουρντούνη Ηλία και Φραγκεσκάκη Νικόλαο.

Η κατάσταση που κατέγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Σε μία περιοχή μόλις ενός χιλιομέτρου, καταγράφηκαν περισσότερα από 1.500 αποτσίγαρα, πλαστικά καλαμάκια, καπάκια, μπουκαλάκια, κομμάτια χαρτιού, πετονιές, σπάγκοι, οικιακές μπαταρίες, κομμάτια υφάσματος, φελιζόλ, κομματάκια πλαστικών, προφυλακτικά, πιπίλες, σύριγγες και ένας χαλασμένος προβολέας. Ο τραγικός αυτός απολογισμός, ας μας προβληματίσει ως άτομα, οικογένειες και τοπικούς φορείς, ώστε ο καθένας να δράσει ατομικά και ως ομάδες, για να ανατραπεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.

Η δράση συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Ενυδρείο. Στο πλαίσιο αυτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την εισβολή των ξενικών ειδών στη Μεσόγειο και τον κίνδυνο που αυτά εγκυμονούν από τη βιολόγο του Ενυδρείου κ. Λουϊζίδου Παρασκευή. Για την αμέριστη υποστήριξή της, θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε θερμά, όπως και το λοιπό προσωπικό του Ενυδρείου. Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Συριγιάννη Χαράλαμπο και τους συναδέρφους του Κ.Π.Ε Ρόδου, για την αμέριστη βοήθεια που πάντα μας προσφέρουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου