Απαντήσεις έδωσε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Λυπάμαι πραγματικά που το αίτημά μου να παραβρεθώ σε διαδικασίες, είτε αυτό λεγόταν γενική συνέλευση είτε διοικητικό συμβούλιο, δεν έγινε αποδεκτό. Δεν έχω καμία διάθεση να καλλιεργήσω κανενός είδους εσωστρέφεια, παρά το γεγονός ότι έχω στοχοποιηθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους.
Και παρά την καλή μου διάθεση βλέπω ότι κάποιοι, ενώ είχαν εγκρίνει τις μετακινήσεις μου, επιχειρούν να κάνουν μια σπέκουλα γύρω από μένα –η οποία δεν με ανησυχεί καθόλου. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Αν κάποιος θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, είναι δικαίωμά του. Να ξέρει όμως ότι κι εγώ αυτό θα κάνω.
Αν συνεχιστεί αυτή η πολεμική εναντίον μου, θα απαντήσω νομικά.
Έχω ζητήσει εγγράφως πολλά παραστατικά και δεν έχω λάβει τίποτα.
Προσωπικά δεν έχω ζημιώσει ποτέ κανέναν και καμία υπηρεσία. Αυτές οι φήμες που ακούγονται δεν ισχύουν και είμαι σε θέση να το αποδείξω. Κανένας δεν είναι εισαγγελέας, ούτε δικαστής. Όποιος θέλει να συνεχίσει να κάνει διαρροές σε κάποια ΜΜΕ, ας το κάνει -εάν νομίζει ότι ευνοεί τον ίδιο. Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο πληγώνει την Περιφέρεια και τον θεσμό της  αυτοδιοίκησης. Δεν πληγώνει τον Μπάμπη Κόκκινο.
Δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, ούτε και είχα ποτέ.
Και κάποιες διαφωνίες μου δεν έγιναν ποτέ σεβαστές.
Προσωπικά λυπάμαι από όλα αυτά που βλέπουν συνεχώς την δημοσιότητα. Μπορούσαν κάποιοι να είχαν έρθει εδώ, να είχαμε συζητήσει και να είχε τελειώσει η φασαρία.
Δεν θα μπω σε χαρακτηρισμούς και σε προσωπικές επιθέσεις, αν και περιμένω κι άλλες επιθέσεις στο πρόσωπό μου.
Το βέβαιο είναι ότι δεν έχω κανένα άγχος και κανένα πρόβλημα. Εγώ προχωρώ. Άλλοι να έχουν άγχος, ειδικά όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρούς προκειμένου να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον και ενδεχομένως την ανεπάρκειά τους.
Και κάτι τελευταίο. Η κοινωνία έχει τόσα πολλά προβλήματα που περιμένει από εμάς να δείξουμε αποτελεσματικότητα. Για μένα είναι λυπηρό να βρίσκομαι στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο της Ρόδου και να βλέπω, συναδέλφους μου οι οποίοι ακούμπησαν στην δική μου πλάτη για να βρεθούν εκεί που βρέθηκαν, να δίνουν επιλεγμένα  δημοσιεύματα με απειλές και πηχυαίους τίτλους που απέχουν από την πραγματικότητα.
Πολλά σας είπα.
Απλά λυπάμαι για την κατάντια κάποιων. Τίποτε άλλο».

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Ν.Δ. ο κ. Κόκκινος δήλωσε:
«Ως στέλεχος της παράταξης που εκλέγομαι επί 20 συνεχή χρόνια στην Πολιτική της Επιτροπή, προτείνω:
Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και οργάνωση της παρουσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο ενόψει των μεγάλων ζητημάτων που συζητούνται άμεσα και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας μας.
Στο επόμενο δεκαήμερο να συγκληθεί η Π.Ε. όπου θα αποφασιστεί η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου μέχρι το Μάρτιο και η αναδιοργάνωση της παράταξης. Συνεπώς να αναβληθεί η διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη προέδρου για μετά το Συνέδριο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ