Ειδήσεις

Η εφαρμογή της ανακύκλωσης στα σχολεία της Πάτμου

Η συνεργασία της Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, η θέληση των εκπαιδευτικών και ο ευαισθησία του ενεργού πολίτη Δωδεκανήσου Καμίτση Γεώργιου φέρνουν αποτελέσματα σε πραγματικό επίπεδο καθημερινής βάσης.

Η κυρία Ανακύκλωση στο σχολείο και στο σπίτι, έτσι ονομάζεται η παρουσίαση στα δημοτικά σχολεία και έγινε με απλά λόγια εξηγώντας τα πολλαπλά οφέλη της.

Η εφαρμογή της Ανακύκλωσης στην καθημερινή μας ζωή, έτσι ονομάζεται η παρουσίαση για τα γυμνάσια-λύκεια και έγινε με εικόνες και συμβουλές με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο τρόπος είναι απλός, αρκεί να καταλάβουμε όλοι πως τα ανεξέλεγκτα απορρίμματα μας περιμένουν, δεν εξαφανίζονται από προσώπου γης με μαγικό τρόπο… οι δικές μας έξυπνες κινήσεις θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από 14 παρουσιάσεις στα σχολεία της Πάτμου μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα πως τα παιδιά μας είναι πανέξυπνα και μαθαίνουν γρήγορα .Μαζί θα μάθουν και οι γονείς και έτσι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Η Ανακύκλωση, η οικονομία στους φυσικούς πόρους, η οικονομία στην ενέργεια, η δεύτερη χρήση των υλικών είναι δεμένα και ταξιδεύουν μαζί με σκοπό την έξυπνη μείωση των απορριμμάτων.

Πολλά ακούγονται περί αναγκαιότητας της ανακύκλωσης και χρειάζεται υπομονή και επιμονή προκειμένου να συναινέσει ο κόσμος προς την εφαρμογή της .Σε άλλα κράτη πληρώνεις πολύ ακριβά ότι δεν πάει στην Ανακύκλωση.

Τα πρόστιμα για τις χωματερές , δώρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μας περιμένουν και χρονολογούνται σχετικά κοντά.

Η σοφή κίνηση θα ήταν να προλάβουμε τα πρόστιμα με ανάλογες περιβαλλοντικές-ενημερωτικές δράσεις και να επενδύσουμε σε τεχνογνωσία και τεχνολογία… ήδη είναι αργά.

Η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη, χρειάζεται τρόπος για να αποφύγουμε τα χειρότερα…. Ένας μικρός περίπατος στις χωματερές θα σας πείσει , ειδικά σε αυτές που ακόμα καπνίζονται.

Η βοήθεια της ναυτιλιακής εταιρείες BLUE STAR FERRIES είναι ανεκτίμητη στο αποτέλεσμα της Πάτμου. Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλά ταξίδια.

Τα Μ.Μ.Ε. επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη οργάνωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου