Σήμερα στις 9.30 το πρωί συνταξιούχοι μέλη του Σωματείου απέκλεισαν συμβολικά επί δύο ώρες το ταμείο των εξωτερικών ιατρείων του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και εμπόδισαν την έκδοση εισιτηρίων για εξετάσεις στα ιατρεία με αποτέλεσμα τη δωρεάν εξέταση των ασθενών.
Η παρουσία των μελών του Σωματείου με επικεφαλής το Δ.Σ. του, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς από τους προσερχόμενους να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση του νοσοκομείου, το δυσβάσταχτο κόστος της υγείας, τον ανεπαρκή αριθμό των γιατρών, την πολύωρη αναμονή κ.τ.λ.
Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου επισκέφθηκε το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παπανικόλα και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κινήματος των Συνταξιούχων και ζητήματα που αφορούν την Υγεία και Πρόνοια στο νησί μας. Το ΔΣ επέδωσε επίσης διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση του ΚΕΠΑ, με άμεσο αίτημα την επίσκεψη του κλιμακίου των γιατρών στα νησιά για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών και αναπήρων που έρχονται στη Ρόδο για να εξεταστούν. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου υποσχέθηκε να προωθήσει το ψήφισμα και τη διαμαρτυρία του Σωματείου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Σήμερα 24 Νοεμβρίου 2014 οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ της Ρόδου συγκεντρωθήκαμε εδώ στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας που μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές μάς έχουν οδηγήσει σε μόνιμη φτώχεια. Οι απόμαχοι της δουλειάς είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα όλων σε δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας, σε υψηλής στάθμης δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

♦ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ.
♦ Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών στο ύψος που ήταν το 2009.
♦ Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και του ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 χρόνων όπως δινόταν πριν .
♦ Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής εισφοράς.
♦ Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας. Να σταματήσει το αίσχος της καθυστέρησης έκδοσης και απονομής σύνταξης.
♦ Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπείας
♦ Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
♦ Καμιά περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.
♦ Να επιταχυνθεί η εξέταση ασθενών από τις υγειονομικές επιτροπές. Άμεση απονομή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για τους ανασφάλιστους ΑμΕΑ. Να μην καρατομούνται τα ποσοστά αναπηρίας που πριν χρόνια ήταν αναγνωρισμένα.
♦ Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων. Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην ώρα τους. Καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης.
♦ Νοσοκομείο Ρόδου: Πλήρης στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Παροχή σύγχρονης φροντίδας και περίθαλψης με χρήση επιστημονικού – τεχνολογικού εξοπλισμού χωρίς επιχειρηματική δράση.
♦ Άμεση στελέχωση των Ιατρικών, Υγειονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ στη Ρόδο και μετεγκατάστασή τους σε χώρο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασφαλισμένων.
♦ Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων του ΠΕΔΥ στις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ