Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γρήγορα και αποφασιστικά, πραγματοποιεί όσα υπόσχεται”

Ενισχύει την επιχειρηματικότητα, προσελκύει επενδύσεις, στηρίζει την οικοδομή και την αγορά ακινήτων.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων, ευέλικτη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης για την γρηγορότερη έναρξη της λειτουργίας της επένδυσης, δημιουργία νέου ψηφιακού χάρτη για άμεση γνώση της οικονομικής δραστηριότητας, προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη εργασία, είναι μερικά από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις, όπως επεσήμανε στην ομιλία της η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με γρήγορους και αποφασιστικούς ρυθμούς «πραγματοποιεί όσα έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό» και παρουσιάζει «ένα νομοσχέδιο το οποίο επιταχύνει τις εξελίξεις και τις διαδικασίες, ένα νομοσχέδιο που απαντά στο βασικό αίτημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων να δουν τη χώρα τους να είναι μια κανονική χώρα, στην οποία η επιχειρηματικότητα δεν θα διώκεται ιδεολογικά, αλλά θα αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη όλων».

Στη συνέχεια, η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι με βάση αυτό το πλαίσιο, στην συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο θα πρέπει «να δοθεί ουσιαστική βαρύτητα και προσοχή στις ακριτικές νησιωτικές περιοχές, με την παροχή περισσότερων κινήτρων και διευκολύνσεων».

Τέλος, σε σχέση με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ που επιβάλλεται σήμερα στις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων, ακόμα για τα ακίνητα που έχουν οικοδομική άδεια από το 2006 και την έκπτωση 40% στη δαπάνη εργασιών επισκευής ακινήτων, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει συνολικό σχέδιο ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία και όσα της μεταφέρουμε εμείς ως βουλευτές και προχώρησε σε δυο σημαντικά μέτρα για την αγορά ακινήτων. Δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη για όλους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου