Συνεντεύξεις

Nίκος Νικολής: «Το έργο της ΠΝΑι σε όλους τους τομείς είναι τεράστιο, αδιαμφισβήτητο και υπαρκτό»

Ο κ. Νίκος Νικολής, είναι επιχειρηματίας και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη συνεχόμενη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019.

• Κύριε Νικολή, έχετε ήδη διανύσει μια πορεία στα κοινά με σημείο αιχμής τον Αθλητισμό. Συμπορεύεστε ξανά με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Μιλήστε μας για την υποψηφιότητά σας και για τους προσωπικούς σας στόχους σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Πράγματι, η πορεία μου στα κοινά σε επίπεδο Περιφέρειας ξεκίνησε από το 2014 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, εκπλήξεις, χαρές και πολλή δουλειά! Η συμπόρευσή μου με το Γιώργο Χατζημάρκο υπήρξε άκρως διδακτική και ενδιαφέρουσα. Ήταν ένα πραγματικό σχολειό. Υπήρξε μια σχέση εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Συνεχίζω να είμαι στο πλευρό του και αυτή τη φορά, για να κάνουμε ξανά πράξη ακόμη περισσότερα από ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα στον τομέα του αθλητισμού.
Προσωπικός μου στόχος είναι η νίκη της παράταξής μας και αν ο κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του, να συνεχίσουμε ακόμη με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος τους νέους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει στον τομέα του αθλητισμού και όχι μόνο.
Είναι φορές που κάνοντας το “λογαριασμό” των εννέα χρόνων της θητείας μας, νιώθεις αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, ευθύνης, ικανοποίησης και διάθεσης για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα!
Κι όλα αυτά, γιατί ένας άνθρωπος που τα εννέα αυτά χρόνια, κρατώντας σταθερά το τιμόνι της ανάπτυξης, της προκοπής, της ευημερίας και της ανάτασης των νησιών απ’ άκρη σ’ άκρη του Νότιου Αιγαίου, μου εμπιστεύθηκε ίσως τον πιο ευαίσθητο τομέα, αυτόν του αθλητισμού.
Με τις δικές του οδηγίες και προτροπές, καταφέραμε πολλά πράγματα με πρώτη μας έγνοια τη νεολαία μας, αφήνοντας το αποτύπωμά μας σε έργα και δράσεις ορατές σε όλα τα νησιά μας.
Έργα αθλητικών υποδομών που τις περισσότερες φορές ήταν πέρα από τις δικές μας ευθύνες και αρμοδιότητες.
Δράσεις τοπικού, εθνικού, και διεθνούς χαρακτήρα βάζοντας για τα καλά τα νησιά μας στο παγκόσμιο καλεντάρι του αθλητισμού.
Με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο και όρεξη, συνεχίζουμε το ταξίδι για την τρίτη θητεία!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Χατζημάρκο θερμά για την εμπιστοσύνη και την καθοδήγησή του. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά παλιοί και νέοι ενωμένοι, θα υπερβούμε τις δυνάμεις μας, για να ανεβάσουμε τα νησιά μας, ακόμη πιο ψηλά!
• Πώς αποτιμάτε το έργο της περιφερειακής αρχής, μέχρι σήμερα; Κατά την άποψή σας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –αν και με καταγεγραμμένη θετική πορεία και επιτεύγματα στις θητείες του περιφερειάρχη- έχει ακόμη πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και σε άλλους τομείς;
Το έργο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε όλους τους τομείς στα εννέα χρόνια είναι τεράστιο, αδιαμφισβήτητο και υπαρκτό.
Έχει καλύψει όλους τους τομείς σε όλα τα επίπεδα, σε έργα υποδομής και έχουν γίνει παρεμβάσεις και σε θέματα που η ΠΝΑι δεν είχε ευθύνη με μια άριστη και ασυνήθιστη συνεργασία με τους δημάρχους όλων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Πράγματι, η μέχρι σήμερα καταγεγραμμένη πορεία της ΠΝΑι είναι θετική, μετρήσιμη και αξιοθαύμαστη, αλλά παρά ταύτα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και για την νέα θητεία που έρχεται, έχει θέσει στόχους και όραμα που η εφαρμογή τους θα δώσει ακόμη μια δυνατότητα καλυτέρευσης της ζωής των νησιωτών με παρεμβάσεις στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στις σημαντικές υποδομές που αφορούν στο περιβάλλον, στις συγκοινωνίες και στην καθημερινότητα γενικά.
• Ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν και να προταχθούν, στην επόμενη θητεία κατά την εκτίμησή σας;
Τα ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο και να προταχθούν είναι τα έργα υποδομής σε όλα τα επίπεδα, η βελτίωση των οδικών δικτύων, οι καινοτόμες δράσεις στα νησιά όπως αυτές στην Τήλο, στην Αστυπάλαια, στην Χάλκη κ.λπ., η λειτουργία των υδατοδρομίων, η τουριστική προβολή των νησιών και του πολιτισμικού μας πλούτου.
Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος έργων και παρεμβάσεων που κάναμε σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ενδεικτικά αναφέρω:
-Τοποθετήσαμε χλοοτάπητες σε γήπεδα ποδοσφαίρου, σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ταρτάν στίβου.
-Ηλεκτροδοτήσαμε επίσης γήπεδα ποδοσφαίρου μπάσκετ και άλλων αθλημάτων.
Επίσης, πραγματοποιήσαμε:
-Πανελλήνια και διεθνή τουρνουά, φεστιβάλ και παγκόσμιες διοργανώσεις.
-Χρηματοδοτήσαμε και στηρίξαμε δεκάδες διοργανώσεις αθλητικών συλλόγων.
-Μέσω των διοργανώσεων προβάλαμε τα νησιά μας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
• Με ποια κριτήρια εκτιμάτε ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις κάλπες, οι νησιώτες – ψηφοφόροι της Περιφέρειάς μας;
Οι νησιώτες ψηφοφόροι οι οποίοι έχουν και κρίση και άποψη θα πάνε στις κάλπες έχοντας επίγνωση των επιλογών που θα κάνουν.
Θα ψηφίσουν εκείνους που στα εννέα αυτά χρόνια έχουν δώσει δείγματα γραφής, που έχουν επιτελέσει ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών, που είχαν συνέπεια λόγων και πράξεων και που έδωσαν ” εξετάσεις” και πήραν άριστα! Σε αυτούς που κατέκτησαν σημαντικές πρωτιές και αποτελούν σταθερή διαχρονική αξία και εμπνέουν εμπιστοσύνη στον απλό πολίτη. Σε αυτούς που δεν λύγισαν στις δυσκολίες και στις κάθε είδους κακοτοπιές.
Σίγουρα δε ρισκάρουν να επιλέξουν “όψιμους” σωτήρες και αρνητές της πραγματικότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου