Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Άμεση λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των ΑΣΤΕ – Κατάθεση Ερώτησης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας κατέθεσαν ο Μανώλης Θραψανιώτης και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και άλλοι 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης.

Παρά το γεγονός ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και παρά τις ισχύουσες νομοθετικές προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες το πρόγραμμα των σχολών εμπλουτίστηκε με επιπλέον μαθήματα, η φοίτηση σε αυτές επιμηκύνθηκε κατά 1 εξάμηνο, φτάνοντας συνολικά τα 4 έτη και οι απόφοιτοι των ΑΣΤΕ έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνονται σε θέσεις του Δημοσίου ως κατηγορίας Τ.Ε., εντούτοις ακόμη καθυστερεί ο καθορισμός του νέου θεσμικού πλαισίου για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα, πολλά παραμένουν τα λειτουργικά προβλήματα στις συγκεκριμένες σχολές, όπως αυτά τις στελέχωσης με διδακτικό προσωπικό και της εξασφάλιση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας.

Φοιτητές και γονείς, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, βρίσκονται σε ανησυχία και αναβρασμό από τη συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας των ΑΣΤΕ, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις στους περίπου 50 σπουδαστές που αναμένουν να καταθέσουν την πτυχιακή τους εργασία και σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση, εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα ακόμη αδιέξοδο.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει άμεσα να απαντήσουν πότε θα ανακοινωθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΤΕ και η συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης; Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβουν, ώστε όσοι σπουδαστές βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο να μην αδικηθούν; Καθώς και σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας και την ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού, ώστε να ικανοποιηθούν τα πάγια και δίκαια αιτήματα των σπουδαστών;

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολιάζει ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μια πρωτοφανή απαξία προς τις τουριστικές σχολές και τους ανθρώπους του κλάδου. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, τονίζει, ότι ο Τουρισμός αποτελεί ισχυρό πυλώνα της Οικονομίας και ένα ζωτικό τομέα για τα νησιά μας και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου