Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Σουλά θα διεξαχθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει η Τ.Ε. Ε.Ο.Π. Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά η προκήρυξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος που ανακοίνωσε η Τοπική Επιτροπή:
«Η Τ.Ε. Δωδεκανήσου διοργανώνει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του CROSS COUNTRY σε σιρκουί (XCC) στην Ρόδο, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το 2020 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
• Ανδρών (σε κοινή κατάταξη Άνδρες και Έφηβοι)
• Εφήβων
• Γυναικών (σε κοινή κατάταξη Γυναίκες και Νεάνιδες)
• Νεανίδων
• Παίδων
• Κορασίδνω
• Παμπαίδων
• Πανκορασίδων
• Μίνι (Μικρά και Μεγάλα)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ XCC:
• Διαδρομή για– Μίνι: 1 γύρος: 700μ.
• Διαδρομή για Παμπαίδες – Πανκορασίδες : 1 γύρος: 800μ.
• Διαδρομή για Άνδρες, Εφήβους, Παίδες, Γυναίκες, Νεανίδες, Κορασίδες, Μάστερς: 1 γύρος: 1.200μ.
Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια.
Τοποθεσία: Εκκίνησης/Τερματισμού: Ρόδος, περιοχή: Άγιος Σουλάς, Σορωνής.
Πρόγραμμα αγώνων: Κυριακή 27/9/2020
• 09:00 – 09:40 Επίσημη Προπόνηση
• 10:00 Μίνι Μικρά, διάρκεια αγώνα 15′
• 10:20 Μίνι Μεγάλα, διάρκεια αγώνα 20′
• 11:10 Παμπαίδες, 11:11 – Πανκορασίδες, διάρκεια αγώνα 30′
• 12:00 Παίδες 12:01 Κορασίδες, διάρκεια αγώνα 40′
• 12:50 Άνδρες -Έφηβοι διάρκεια αγώνα 60′
Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί την σύμφωνη γνώμη διοργανωτών και Αλυτάρχη, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού αθλητών-τριών κάθε κατηγορίας, θα γίνουν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. (1.4.020 – 1.4.023) Θα γίνει σχετική ενημέρωση μετά το πέρας της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.
Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που υπάγονται στην Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2020. Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 στο emai: tedodekanisou@gmail.com. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.
Γραμματεία/Τεχνικό Συνέδριο: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 09:00 στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι των ομάδων, που θα συμμετέχουν στο Τεχνικό Συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί, που θα αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής του κάθε σωματείου.
Κανονισμοί: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.
Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας – Τροφοδοσίας: Θα υπάρχει μια ζώνη, 30 μέτρα μετά από την εκκίνηση.
Ιατρική κάλυψη από Ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο όχημα σε ετοιμότητα.
Βραβεύσεις – Έπαθλα:
• Στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μάστερς στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα. Ξεχωριστές απονομές θα πραγματοποιηθούν για Έφηβους, Νεάνιδες καθώς και ηλικιακές υποκατηγορίες Μάστερς, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή πέντε τουλάχιστον ποδηλάτες (-ισσες)
• Στις κατηγορίες Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά, (Μίνι για αγόρια και κορίτσια) επιπλέον των παραπάνω επάθλων θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα στον 4ο, 5ο και 6ο νικητή (-τρια).
Απονομές: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού στις 14:45. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.
Έλεγχος Αντιντόπινγκ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
Αλυτάρχης αγώνα: Σταμάτιος Παπανικόλας (Κριτής ΕΟΠ)
Γραμματέας αγώνα: Σπύρος Τάντης (Κριτής ΕΟΠ)
Διευθυντής αγώνα: Ιωάννης Παπασταματάκης, τηλ.6944633636, tedodekanisou@gmail.com
Αποδοχή συμμετοχής- Προσωπικά δεδομένα:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Η Τ.Ε. Δωδεκανήσου δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ