Αθλητικά

Η προκήρυξη των εφήβων

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου έκανε γνωστή τη νέα προκήρυξη του εφηβικού πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά άρθρα:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα εφήβων περιόδου 2020-2021 δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν τμήματα εφήβων.
ΑΡΘΡΟ 2ο:ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 31/10-01/11/2020. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 24/9/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου (κλειστό γυμναστήριο Ρόδου), χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων λόγω Covid-19.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις, ως εξής:
Α) Α’ φάση- Κανονική περίοδος:
Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο (2) ομίλους, ένα (1) νοτίου συγκροτήματος και ένα (1) βορείου συγκροτήματος. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.
Β) Β’ φάση- Final Four
Η β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη και δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο. Τα ζεύγη των δύο ημιτελικών θα είναι: Α1-Β2 και Β1-Α2 και πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.
ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 2003, 2004 και τέσσερις (4) αθλητές του 2005 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.. Η χρησιμοποίηση παίδων στο πρωτάθλημα εφήβων δεν αποτελεί πρόβλημα στην ΕΟΚ για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (προκριματικά και τελική φάση) θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες ηλικίες.
ΑΡΘΡΟ 6ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
*Οι αγώνες της περιόδου 2020-21 θα διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Κ., το οποίο θα σας κοινοποιηθεί.
ΑΡΘΡΟ 9ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, του αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα και ένας από το επόμενο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.
ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α)Το ποσό των μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής των ομάδων, καθώς και τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, θα καταβάλλονται από τα σωματεία.
β) Τα έξοδα διαιτησίας είναι για κάθε διαιτητή 10 ευρώ και για κάθε κριτή 8 ευρώ.
γ)Τα έξοδα οδικών μετακινήσεων διαιτητών- κριτών ανέρχονται στο ποσό των 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο και καλύπτονται από τα σωματεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου