«Επί τάπητος» τέθηκαν τα προβλήματα της Νότιας Ρόδου στην ευρεία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα, στο πρώην δημαρχείο Γενναδίου με την συμμετοχή όλων των νεοεκλεγέντων προέδρων των τοπικών συμβουλίων της περιοχής, του νέου αντιδημάρχου, Λίνδου και Νότιας Ρόδου κ. Νίκου Καραμαρίτη και του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Καραμαρίτης: «Έχω ξεκινήσει σειρά επισκέψεων και επαφές με τους προέδρους των νεοεκλεγέντων τοπικών συμβουλίων της περιοχής για να εξετάσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της Νότιας Ρόδου και πολλά από τα μέλη τους, στο παλαιό Δημαρχείο.
Στη συνάντηση αυτή παρέστη και ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, θέλοντας να ακούσει και να ενημερωθεί από ‘πρώτο χέρι’ για τα προβλήματα της περιοχής. Τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι δράσεις για τη δρομολόγηση της επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε και ο δήμαρχος Ρόδου, δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τα τοπικά συμβούλια για να εξετάζονται τα θέματα και να δρομολογούνται λύσεις».
Όπως αναφέρθηκε, το μείζον θέμα παραμένει η υδροδότηση της Νότιας Ρόδου, για το οποίο εκφράστηκε έντονος προβληματισμός.
«Υπάρχει σοβαρότατο θέμα με το νερό. Οι βλάβες είναι συνεχείς και πολλά χωριά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν τομές για να πούμε ότι κερδίσαμε την μάχη με την καθημερινότητα», ανέφερε ο κ. Καραμαρίτης.
Ψηλά στην ατζέντα παραμένει το ζήτημα της υγείας στη Νότια Ρόδο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Καραμαρίτης, θα θέσει και το θέμα της τέλεσης των γάμων στην Λίνδο: «Συζητήσαμε για την έλλειψη ασθενοφόρων και γιατρών. Έγιναν κάποιες προτάσεις από τον πρόεδρο του Γενναδίου και τώρα, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά να είναι εφαρμόσιμες.
Για το θέμα της υγείας έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης. Ωστόσο, εμείς ως δημοτική αρχή θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια. Η τέλεση των γάμων πρέπει να επανέλθει προς συζήτηση από τώρα. Θα το θέσω στον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για να το εξετάσει μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή».
Να σημειωθεί πως ο κ. Καμπουράκης δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τα τοπικά συμβούλια χρηματικά, με περισσότερους πόρους, αφού οι προϋπολογισμοί είναι πολύ περιορισμένοι για κάθε κοινότητα.
«Η περιοχή της Νότιας Ρόδου και της Λίνδου, πρωταγωνιστούν στον Τουρισμό και έχουν πάρα πολύ αυξημένες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες –ειδικά με την αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών. Εμείς ως δημοτική αρχή, οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε αυτά που πρέπει για να είναι αποτελεσματική η λειτουργία της κάθε κοινότητας, του κάθε χωριού», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Λίνδου και Νότιας Ρόδου.
Όσον αφορά στα ζητήματα Υγείας, οι φορείς βρίσκονται σε αναμονή του διορισμού του νέου διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, από τον οποίο θα ζητηθεί να επανεξετάσει το πρόβλημα που ταλανίζει τη Νότια Ρόδο και υπήρξε αντικείμενο της πρόσφατης σύσκεψης που συγκάλεσε Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, με όλους τους φορείς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ