Ειδήσεις

Ενεργοί Πολίτες Πάτμου: “Κάτω τα χέρια από την Πάτμο”

ΠΡΟΣ:

«Υπουργό ΥΠΕΝ, Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου, τον Συντονιστή  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αιγαίου, την Προϊσταμένη της  Γενικής Διεύθυνσης  Δασών και αγροτικών υποθέσεων διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων, τον  Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ»

Κύριοι,
Οι ενέργειες  σας τόσο με τους  δασικούς χάρτες όσο και  με τις αγωγές  της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου του  Ελληνικού Δημοσίου είναι αντισυνταγματικές, αυθαίρετες και παράνομες,  γιατί  υφίστανται σωρεία δικαστικών αποφάσεων,    τόσο  του Αρείου Πάγου ,  όσο  του Εφετείου Δωδεκανήσου και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, πού αναγνωρίζουν ότι ολόκληρο το νησί της Πάτμου  είναι ιδιόκτητο ως [γαίες-μουλκ] ως  «μη δορυάλωτη», από εκείνες δηλαδή που ο Οθωμανός κατακτητής δεν τις είχε κυριεύσει με τη «σπάθη και το δόρυ» και δεν  είναι [εραζι-εμιριέ] κατά το οθωμανικό δίκαιο. Ολόκληρο δε  το νησί της Πάτμου είχε  αποκτηθεί με  Χρυσόβουλο λόγο  του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού το 1088 μ.Χ, όπως επικυρώθηκε μεταγενέστερα το 1292 από τον  Ανδρόνικο Παλαιολόγο Β’, και τον Ανδρόνικο Παλαιολόγο τον Γ’] 1329 μ.Χ . Με την παράδοση της Πάτμου το 1522 στο Σουλτάνο Σουλεϊμάν και λόγω του ότι  ήταν  μη δορυάλωτη, είχαμε  προνόμια   όπως έχει καθοριστεί, υπό τού άρθρου 5 Οθωμανικού  Αστικού Κώδικα, όπως επίσης η παραπάνω περιουσία έχει αναγνωρισθεί και επί των Ιταλικών Αστικών Κωδίκων  [Άρθρον 2137 Ι.Α.Κ. τού 1865] τέλος το άρθρο 18 παρ.8 τού Συντάγματος τού έτους 1975, που θεωρεί την ακίνητη  περιουσία της  ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΤΜΟΥ αναπαλλοτρίωτη. Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας η αμφισβήτησης και έρχεσθε  εσείς   να υλοποιήσετε  όσα δεν τόλμησαν να πράξουν ή κατάφερε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ιταλοκρατία, η Αποικιοκρατία και οι διάφοροι άλλοι κατακτητές και να τα παραδώσετε βορρά στο «υπερταμείο», διαδικασία πού σας έχει επιβληθεί   ανάρτηση των [δασικών χαρτών]  σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. Γ΄ του άρθρου 153του ν. 4389/2016 (Α΄ 94/27.5.2016) «Τρίτο Μνημόνιο», δηλαδή στον ν.4336/2015 και στη σελ. 1028 του σχετικού ΦΕΚ, συνδέοντάς το δήθεν με την.. ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.
Εσείς όμως διεκδικείτε ακίνητα, είτε ως δασικά, είτε  ως  γαίες φύσης «εραζί-εμιριέ ή αρζί-μιρί», δηλαδή δημόσιες γαίες.
Οι ενέργειες  σας αυτές προσβάλλουν  ευθέως κάθε επιστημονική, δικαιακή και κοινή λογική, είναι πράξεις έκνομες, αντισυνταγματικές και παράνομες!

Αυτό, κύριοι, λέγεται λαϊκά «πλιάτσικο», πού αφήνει το νησί μας στις ορέξεις συντεχνιών [δικηγόρων, δασολόγων, μηχανικών],προκειμένου να  υπερασπίσουμε  τα αυτονόητα [τα χωράφια μας τα σπίτια μας την  γη των προγόνων μας !!! Θα πρέπει να κατανοήσετε, έστω και αργά, το σφάλμα, το ατόπημα και την αδικία που διαπράξατε  σε βάρος της Πάτμου  Δωδεκανήσου και έστω την υστάτη στιγμή να σεβαστείτε τους Νόμους και  τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων  και άμεσα να καταργήσετε  την  ανάρτηση  των  δασικών  Χαρτών για την Πάτμο, καθώς και την όποια διεκδίκηση  της  Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, γιατί ή ανάρτηση Δασικών Χαρτών και οι διεκδικήσεις  της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου είναι αντισυνταγματικές αυθαίρετες  και παράνομες!!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΜΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου