Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Αυτή είναι η νέα προκήρυξη στους δήμους

Με προσχέδιο αιτήματος που περιγράφει τις βασικές ανάγκες των δήμων για την πρόσληψη νέου, μόνιμου προσωπικού επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα το ΑΣΕΠ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Η νέα προκήρυξη, που έχει πάρει το «πράσινο φως» από το αρμόδιο υπουργείο αφορά στην πρόσληψη 3.000 μονίμων στους δήμους με το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ έχει, ήδη, πάρει το μήνυμα για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης του νέου διαγωνισμού.

Σημειώστε τους βασικούς άξονες του σχεδίου για την ενίσχυση της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής με μονίμους υπαλλήλους:

Η επιλογή των 3.000 μονίμων υπαλλήλων θα γίνει με διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ

Η προκήρυξη θα έχει το μονόγραμμα «Κ», δηλαδή οι προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας (σύστημα μορίων)

Θα διατεθούν θέσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα πρότυπα της 3Κ/2018. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μπόνους μοριοδότησης (ειδική εμπειρία) για τους, ήδη, υπηρετούντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν ειδική εμπειρία θα μοιραστούν έναν σημαντικό αριθμό θέσεων

Στελέχη του ΑΣΕΠ τόνιζαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων για αυτό τον διαγωνισμό θα είναι – αναλογικά με τις θέσεις – στα επίπεδα της 3Κ/2018

Πηγή: workenter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου