Με πάνδημη συμμετοχή και με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, έγινε η κηδεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημάρχου Ρόδου Γιώργου Χιωτάκη, ενός λαμπρού ανθρώπου που ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του για το καλό του τόπου.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλου.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Μάνος Κόνσολας Μίκα Ιατρίδη και Δημήτρης Γάκης, ο χωρικός αντιπεριφεριάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λίτσα Φτακλάκη και Μιχ. Κόκκινος, οι πρώην Λίνα Παπατσή και Τζένη Φάκκα, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιδήμαρχοι κκ. Σάββας Διακοσταματίου, Λιτσα Κρεμαστινού, Άννα Ζωάννου, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, οι πρώην δήμαρχοι κκ. Στάθης Κουσουρνάς, Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σάββας Καραγιάννης και Μάνος Κόκκινος, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμόθεος Παρασκευάς και πάρα πολλά μέλη του κόμματος, το διοικητικό συμβούλιο της ΝΟΔΕ με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Νατάσα Βενετοκλή , ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο διευθυντής της ΈΞΡ κ. Αθανάσιος Στάμος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας, ο πρώην προϊστάμενος της Εφορίας κ. Βασίλης Τσαμπανάκης, η προϊσταμένη των αρχείων του κράτους κ. Ειρήνη Τόλιου, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, οι κ.κ. Σέργιος και η Στέλλα Αναστασιάδη, ο πρώην βουλευτής κ. Αν. Καραμάριος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σίμος Παρασκευάς κ.ά.
Επικηδείους λόγους εκφώνησαν, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος κ. Ε. Μανδρακός, ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμ. Παρασκευάς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής.
Σε δηλώσεις για τον θάνατο του Γ. Χιωτάκη προέβησαν χθες ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμ. Παρασκευάς, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Κόκκινος, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο έπαρχος Καρπάθου Γ. Μηνατσής και ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος.
Ψήφισμα εξέδωσαν το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου και το Ιδρυμα Γ. Παπανδρέου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ