Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Zougla.gr και συγκεκριμένα, στον γνωστό φίλο της Ρόδου και ειδικό σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού Βασίλη Σαρημπαλίδη, ο Ρόδιος Μιχάλης Χαλκιόπουλος του Κώστα, που έπιασε δουλειά στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes-AMG PetronasFormulaOneTeam!
Η συνέντευξη:
«Το να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα είναι κάτι που ονειρεύεται ο καθένας. Δεν υπάρχει κάτι όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα…καλύτερο από το να έχεις μετατρέψει το χόμπι σε εργασία και να μην χρειάζεται να ασχολείσαι με κάτι άλλο επαγγελματικά.
Ο κόσμος της Formula 1 φαντάζει μαγικός για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο και το motorsport και είναι λογικό καθώς μιλάμε για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όνειρο για πολλούς το οποίο μπορούν να εκπληρώσουν ελάχιστοι, καθώς χρειάζεται να έχεις γνώσεις, να έχεις κάνει σπουδές αλλά και να διαθέτεις όρεξη, πάθος και όραμα.
Έπιασε… δουλειά στις 6 Ιουλίου
Όσο και αν ακούγεται περίεργο υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που εργάζονται στην Formula 1. Πρόσφατα προστέθηκε ακόμη ένας, το όνομα του οποίου είναι λίγο – πολύ γνωστό στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο λόγος για τον Μιχάλη Χαλκιόπουλο ο οποίος πριν από ένα περίπου μήνα (6 Ιουλίου) έγινε μέλος της αγωνιστικής ομάδας Formula 1 της Mercedes με έδρα το Brackley στην Μεγάλη Βρετανία, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες της F1.
Πού σπούδασε…
Ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος που σήμερα είναι 26 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα μηχανολόγων. Ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος κατέχει τον τίτλο Graduate Process Analyst μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του μετά από δύο μεταπτυχιακά, το ένα στην Ελλάδα στο τομέα της μηχανολογίας και το δεύτερο στην Μεγάλη Βρετανία όπου έκανε μεταπτυχιακό που αφορούσε ειδίκευση στο motorsport.
Αυτή την στιγμή o Μιχάλης Χαλκιόπουλος ασχολείται με το τμήμα κατασκευής και παρακολούθησης ποιοτικού ελέγχου εξαρτημάτων του μονοθεσίου της Formula 1.
Οικογένεια με μεγάλη ιστορία στους αγώνες
Η οικογένειά του είναι γνωστή στο χώρο των αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα, καρτ ακόμα και με ταχύπλοα Το όνομα Χαλκιόπουλος έχει φιγουράρει σε αγώνες αυτοκινητήτων, καρτ ακόμα και σκαφών, σε αγώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το παλμαρέ της οικογένειας Χαλκιόπουλου αποτελείται από εκατοντάδες διακρίσεις και τίτλους, ενώ όλοι θυμούνται τα ‘’τέρατα’’ Honda Accord BTCC, μονοθέσια F3, F3000 που κοσμούσαν τις ελληνικές πίστες.
Ο Μιχάλης είναι γιος του Κώστα Χαλκιόπουλου ενώ ο ίδιος από μικρή ηλικία έχει διαπρέψει σε εκατοντάδες αγώνες καρτ, ενώ έχει κατακτήσει και δύο πανελλήνια πρωταθλήματα καρτ.
Η F1 δεν είναι άπιαστο όνειρο
Ζητήσαμε από τον Μιχάλη Χαλκιόπουλο να μας πει πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το όνειρο να εργαστεί στη Formula 1 και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:
‘’Δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Χρειάζεται μελέτη.
Το επίπεδο των Ελλήνων μηχανολόγων είναι πολύ ψηλό, πρέπει να έχεις όραμα, να δουλεύεις, να κάνεις σωστές κινήσεις και φυσικά να έχεις κάνει και πρακτική σε αγωνιστική ομάδα’’.
Όσον αφορά την διαφορά που έχει το να εργάζεσαι στην Formula 1 από οπουδήποτε αλλού:
‘’Είναι κάτι πολύ ωραίο καθώς εδώ μπορείς να κάνεις τα πάντα, να εξελίξεις ακόμα και την πιο προχωρημένη ιδέα και να δεις να γίνει πράξη μία ιδέα που δεν θα μπορούσες να φανταστεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί’’.
Σχετικά με το επίπεδο των Ελλήνων τόνισε:
‘’Το επίπεδο των Ελλήνων μηχανολόγων είναι πολύ ψηλό. Πίστευε πως μπορούν άνετα να ονειρευτούν μία θέση στη Formula 1 αρκεί να το πιστέψουν’’.
Μας κάνει υπερήφανους…
Το μικρόβιο των αγώνων φαίνεται πως τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει στα τελευταία χρόνια να είναι πολύ σημαντικά εφόδια για την περεταίρω εξέλιξη του στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα.
Το γεγονός ότι ένας ακόμη Έλληνας συμβάλει στη εξέλιξη ενός μονοθεσίου της Formula 1 είναι κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια.
Γνωρίζοντας την ιστορία του ονόματος Χαλκιόπουλου είμαστε σίγουροι πως ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος θα προσφέρει σημαντικά στην πρωταθλήτρια ομάδα με τον τρόπο, τις γνώσεις και το πάθος του…».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ