Ειδήσεις

Τι λέει το ΚΚΠΠΝΑ για το περιστατικό στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΚΚΠΠΝΑ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την είσοδο αγνώστου ανδρός στο κτήριο του παραρτήματος προστασίας του παιδιού (πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου):
Από την Διεύθυνση του ΚΚΠΠΝΑ σε σχέση με δημοσιεύματα που έγιναν για το άτομο που εισήλθε λάθρα στο κτίριο του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού και προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για το γεγονός, με γνώμονα πάντα τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών αναφέρουμε τα εξής:
1.Το άτομο εισήλθε περί ώρα 06:55΄ κατά την αλλαγή και παραλαβή της βάρδιας, παράλληλα με την μοναχή που ήρθε για την πρωινή προσευχή στον ναό της Αγίας Ειρήνης, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν είχαν ουσιαστικά ακόμη αναλάβει υπηρεσία.
2.Το άτομο έγινε αντιληπτό από δυο παιδιά, όταν λάθρα ανέβηκε στον α΄ όροφο και απομακρύνθηκε, χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Για το γεγονός έχουν κατατεθεί στοιχεία στην Ασφάλεια Ρόδου ένορκα από την Διεύθυνση και τα δυο κορίτσια.
3.Η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε άμεσα διότι υπήρξε την συγκεκριμένη ημέρα άκρως επείγον περιστατικό με παιδί που έπρεπε να διακομιστεί σε ειδικό κέντρο των Αθηνών και το οποίο λόγω της κρίσιμης κατάστασης του μεταφέρθηκε με δυο συνοδούς υπαλλήλους (εξειδικευμένη ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό).
4.Την Παρασκευή 18/08/2017 έλειπαν σε άδεια τόσο ο Διευθυντής όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ και η ολιγωρία των υπαλλήλων οφείλεται στο πιο πάνω αναφερόμενο γεγονός. Με την επιστροφή του Διευθυντή από την άδειά του την 21/08/2017 έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες.
5.Όσον αφορά τα «στόματα ερμητικά κλειστά» η ίδια η Διοίκηση παράλληλα με την κατάθεση των γεγονότων στην Ασφάλεια, ενημέρωσε και τα τοπικά μέσα.
6.Η εργαζόμενη τη νύχτα δεν κοιμάται αλλά επιβλέπει όλο το διάστημα της νύχτας τα παιδιά. Το γεγονός έλαβε χώρα όχι το «επίμαχο βράδυ» αλλά το πρωί της 18/08/2017.
Τέλος θα θέλαμε για την αξιοπρέπεια των παιδιών να μην προβούμε σε άλλες δημοσιοποιήσεις καθώς επίσης και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από κάθε είδους κακόβουλα σχόλια που τυχόν τα ακυρώνουν σαν προσωπικότητες.
Σημειώνουμε ότι για το περιστατικό έχει εγγράφως ενημερωθεί και το προϊστάμενο υπουργείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου