Ειδήσεις

Εκκληση του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών σε ΟΗΕ, ΕΕ και Ερυθρό Σταυρό για το μεταναστευτικό

Έκκληση προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την κατεπείγουσα ανάληψη πρωτοβουλιών και εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, απευθύνει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτριος Νανόπουλος. Συγκεκριμένα, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα αυτά θα αποσκοπούν:

1. Στην ανεμπόδιστη προώθηση προσφύγων που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, εξ αντικειμένου, έχουν την δυνατότητα να τους προσφέρουν άσυλο.

2. Στην εξουδετέρωση κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομου πλουτισμού του ανθρώπινου πόνου με την άμεση καθιέρωση και θεσμοθέτηση συνεργασίας με τις χώρες από τις οποίες προωθούνται, ανεξέλεγκτα, εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.

3. Στην εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εγκατάσταση υποδομών, την αξιοπρεπή υποδοχή και την προσωρινή στέγαση, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σε περιοχές πρώτης υποδοχής τους. Με αυτό το σχέδιο οι τοπικές κοινωνίες θα ελαφρυνθούν από τα βάρη που φέρουν σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που πλήττει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου