Συνεντεύξεις

Εφη Χαραλαμποπούλου: «Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τα νησιά μας»

«Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι πράγματι φυλάμε “Θερμοπύλες” και δη ότι φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης και προς Ανατολάς!».
Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της προς την «δημοκρατική» η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδ/σου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Έφη Χαραλαμποπούλου, αναφερόμενη στο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους νησιώτες.
Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για την εκλογική διαδικασία, όποτε οι εκλογές αποφασιστούν από τον πρωθυπουργό (που φαίνεται να θέλει να εξαντλήσει την τετραετία) επισημαίνοντας πως ‘Σε κάθε περίπτωση, εφ’ όσον το 2023 είναι έτος εκλογικό, το 2022 είναι προεκλογικό!’
• Κυρία Χαραλαμποπούλου, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την κινητικότητα που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στα νησιά μας. Πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ευρωβουλευτές επισκέπτονται τα νησιά. Είναι αυτό μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
Η αναπτυξιακή προσπάθεια, βάσει κεντρικού επιτελικού σχεδίου υπό τον πρωθυπουργό περιλαμβάνει όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη συνταγματική πρόβλεψη για την ιδιαιτερότητα των νησιών και την ανάγκη για μια ξεχωριστή νησιωτική πολιτική. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη του πρωθυπουργού μας για τη Δωδεκάνησο, θα βρούμε τις συχνές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στα νησιά μας, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος έχει επισκεφθεί και όχι μόνο μια φορά τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Αστυπάλαια, τη Χάλκη και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για να παρουσιάσει αναπτυξιακά έργα και να βεβαιωθεί για την πρόοδό τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο αείμνηστος πατέρας του εκτιμά τις αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών μας, την επιχειρηματικότητα των φορέων τους, την εργατικότητα των Δωδεκανησίων, αλλά και τη συμβολή των νησιών μας στην εθνική οικονομία.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός μας εκτιμά ότι οι οικονομικοί πόροι απορροφώνται και εμπρόθεσμα αλλά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, χάρη στην ορθή πολιτική και άριστη συνεργασία της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του α΄ και β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επομένως, ορθά διαβλέπετε με την εκτίμησή σας, ότι τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νησιά μας, το οποίο θα συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονο ρυθμό.
• Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε σε ακριτική περιοχή και ‘φυλάμε’ Θερμοπύλες όλοι οι νησιώτες –στα σύνορα της Ευρώπης. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την προκλητικότητα των γειτόνων μας με ορθό τρόπο κατά την άποψή σας;
Η θέση μας στην ακριτική Ελλάδα ασφαλώς είναι παράγοντας που προστίθεται στο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νησιά μας.
Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι πράγματι φυλάμε “Θερμοπύλες” και δη ότι φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης και προς Ανατολάς.
Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μας και με κατάλληλες και πρόσφορες διπλωματικές κινήσεις προς τους συμμάχους μας και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ιδιαιτερότητα αυτή και η σπουδαιότητα της θέσης μας και για την Ευρώπη, έγινε κατανοητή στα Συμβούλια Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεθοδευμένες προσπάθειες και με γνώμονα τα δίκαιά μας, που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, έχει πείσει σε μεγάλο βαθμό τους εκπροσώπους των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την προκλητικότητα και την αναθεωρητική διάθεση των γειτόνων μας.
Η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έγινε πιο επιθετική και προς πολλές κατευθύνσεις: ενδεικτικά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, χώρες νοτιοανατολικές, αραβικές κλπ.
Έχουν πολλαπλασιαστεί οι συμμαχίες μας και έχουν όλοι -και οι μέχρι προ τριών ετών διστακτικοί- αντιληφθεί ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας και έχει παραμεριστεί σε μεγάλο βαθμό η θεωρία των ίσων αποστάσεων.
Η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε αποτελεσματικά και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο από τους γείτονες αλλά και σε όλο το μήκος και των θαλασσίων συνόρων μας με ορατά αποτελέσματα.
Αλλά διαχείριση ορθή γίνεται και με το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, το οποίο έχει φέρει σε αμηχανία τους γείτονες.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Κογκρέσου και της Γερουσίας των ΗΠΑ υπήρξε θρίαμβος και για τον ίδιο αλλά και για την αναγνώριση των δικαίων μας στις σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα. Η Ελλάδα έχει πλέον πρωθυπουργό που τον αναγνωρίζει πραγματικά και παραδέχεται όλος ο κόσμος και η θέση της χώρας μας είναι διεθνώς σε εξαιρετική εκτίμηση.
• Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απομακρύνθηκε κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Η Ν.Δ. την επόμενη άνοιξη θα είναι έτοιμη για εκλογική αναμέτρηση και θα καταφέρει να βγει αυτοδύναμη;
Η δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας δεν έγινε διότι η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν έτοιμη.
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για την εκλογική διαδικασία, όποτε οι εκλογές αποφασιστούν από τον πρωθυπουργό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεπής πάντα να υλοποιεί ό,τι υπόσχεται και ιδιαίτερα συνεπής σε ορισμένες Αρχές στην πολιτική ζωή του, δε συσχετίζει το χρόνο των εκλογών με τις ευοίωνες για τη Νέα Δημοκρατία συνθήκες.
Θα προκηρύξει εκλογές στο τέλος της τετραετίας της Κυβέρνησης, αφ’ ενός για να υλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αφ’ ετέρου για να εκτιμήσει ο λαός στο σύνολό του το έργο της Κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενεργεί τυχοδιωκτικά, ούτε ανάλογα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Ενεργεί και αποφασίζει θεσμικά και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Κατά την άποψή μου, ο ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει κατά τις επόμενες εκλογές και τη θεσμικότητα αυτή του πρωθυπουργού αλλά και τη μεγάλη και επιτυχή προσπάθειά του στην αντιμετώπιση πολλών και μεγάλων κρίσεων κατά το διάστημα της θητείας του.
Ενδεικτικά αναφέρω το μεταναστευτικό, την πανδημία, το ουκρανικό,το ενεργειακό, την οικονομική αναβάθμιση της χώρας μας μέσα σε όλες αυτέ τις κρίσεις, κ.α.
Πιστεύω λοιπόν απόλυτα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι μετά τις επόμενες εκλογές νικήτρια με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της χώρας.
• Τα κομματικά όργανα και ο μηχανισμός, πώς ετοιμάζονται; Το 2023 θα είναι έτος εκλογών –εθνικές, εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Πώς προχωράτε με τις ΔΗΜΤΟ και τα εκλεγμένα στελέχη;
Ανάμεσα στα καθήκοντα των κομματικών οργάνων είναι και η προετοιμασία των εκλογικών διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση, εφ’ όσον το 2023 είναι έτος εκλογικό, το 2022 είναι προεκλογικό. Γι’ αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος και συγκεκριμένα με τη Γραμματεία Οργανωτικού, ώστε όταν έρθει η ώρα, να είναι όλα έτοιμα. Αυτό περιλαμβάνει, ανάμεσα σε πολλά άλλα και εύρεση- τοποθέτηση εκλογικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σχετικές συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου και έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις ΔΗΜΤΟ, με σκοπό να εργαστούν προς το σκοπό αυτό.
Όλοι γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας που έχει μια τέτοια προετοιμασία σε νησιωτική εκλογική περιφέρεια, ωστόσο είμαστε όλοι αγωνιστές της παράταξης, που ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε και έχουμε μπροστά μας έναν στόχο, τον οποίο θα υπηρετήσουμε.
Είμαι δε απόλυτα ικανοποιημένη από τη συνεργασία που έχουμε ως Οργάνωση με την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, τη Γραμματεία Οργανωτικού, στην οποία υπαγόμαστε, όπως όλες οι Οργανώσεις πανελλαδικά, η οποία στέκει αρωγός στην προσπάθειά μας με σωστές κατευθύνσεις και τακτική επικοινωνία.
Επομένως, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας μαζί με όλες τις ΔΗΜΤΟ που υπάγονται σε αυτήν, θα είναι παρούσα και θα αγωνιστεί για την επιτυχή έκβαση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου