Αθλητικά

Ο οδικός χάρτης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου

Τους όρους, με τους οποίους θα διεξαχθεί το Κύπελλο Δωδεκανήσου αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΣΔ.
Υπενθυμίζεται, πως η διοργάνωση θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου, με τους αγώνες ανάμεσα στις ομάδες της Γ’ και της Β’ κατηγορίας, για τις οποίες πάντως η συμμετοχή παραμένει προαιρετική, όπως και για τον Ποσειδώνα Καρπάθου.
Η προκήρυξη της Ένωσης:
« 1. Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και της Α’ Τοπικής Κατηγορίας και προαιρετικά, ο Ποσειδών Καρπάθου.
Προαιρετική η συμμετοχή για τα σωματεία Β’ και Γ’ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.
2. Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή-και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα-εφόσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων.
3. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, εφαρμόζεται η προβλεπόμενη διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ, έως τα ημιτελικά του θεσμού.
Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημόσια κλήρωση, η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
4. Το Κύπελλο Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.
Α. Τον Όμιλο Ρόδου, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της νήσου Ρόδου, τον Α.Σ. Τήλου, τον Ποσειδώνα Καρπάθου, τον Α.Ο. Σύμης και τον Πολυβώτη Νισύρου.
Β. Τον Όμιλο Νήσων, που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.
5. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ και της Β’ κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.
Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α’ Τοπικής κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β’ φάση.
Στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α’ φάση, συν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και της Α’ Τοπικής Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.
Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου υποχρεωτικά διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα, από τη δεύτερη φάση και μετέπειτα.
Στην τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα, το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχος.
6. Οι έξι (6) ομάδες του Ομίλου της Ρόδου που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών του Βορείου Συγκροτήματος Νήσων, θα αποτελέσουν τις οκτώ (8) ομάδες της προημιτελικής φάσης.
7. Η ημιτελική φάση (4 ομάδες) θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Για την ανάδειξη του νικητή (υπερ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, πέναλτι.
8. Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
9. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο Κύπελλο Δωδεκανήσου, θα διέπονται από τους κανονισμούς της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2021-2022, ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες, αντίστοιχα και οι ομάδες του Α’, Β’ και Γ’ τοπικού, ως προ τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες, σύμφωνα με την προκήρυξη Πρωταθλήματος ΕΠΣΔ 2021-2022.
10. Έπαθλα Κυπέλλου. Στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα πέντε (35) μετάλλια, όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ ομάδων απονέμεται ένα μετάλλιο. Στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στον τέταρτο διαιτητή του αγώνα, στον παρατηρητή διαιτησίας και τους παρατηρητές αγώνα, απονέμεται από ένα μετάλλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου