Ειδήσεις

Στο πλευρό των αποδήμων της Καλαβρίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Προωθούνται κοινές πολιτιστικές δράσεις και αδελφοποίηση με την ελληνική κοινότητα

Την πραγματοποίηση κοινών πολιτιστικών δράσεων, ανταλλαγών εκδηλώσεων και αδελφοποίηση με την ελληνική κοινότητα της Καλαβρίας, συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Bova Marina – Ismia Greka ‘Jalo Tu Vua’, σε συνάντηση που είχαν με τον εντεταλμένο σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογερωργίου.

Η επί σειρά ετών πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Antonella Casile με τις εκπροσώπους της κοινότητας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνάντηση και ζήτησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες των Ελλήνων της περιοχής, που θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, τα έθιμα και τις παραδόσεις και να βρίσκονται σε επαφή με την χώρα, μέσα από κοινές δράσεις.

 

Ο κ. Διακογεωργίου δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων της Καλαβρίας και των άλλων κοινοτήτων στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας, με μια σειρά από δράσεις που θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Να σημειωθεί ότι στην Καλαβρία αλλά και σε άλλες περιοχές της Νότιας Ιταλίας υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και κυρίως πολλοί απόδημοι από την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου