ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βούτσης: Δεν καταθέτουμε πρόταση μομφής για τη Ζωή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βούτσης

Το σχε­διά­γραμμα για το πολι­τικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρ­νη­σης έδωσε, μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών, τη στιγμή που το ρήγμα στις τάξεις του κόμ­μα­τος φαντά­ζει μεγα­λύ­τερο από ποτέ και υπάρχει έντονη φημο­λο­γία για πρόωρη προ­σφυγή στις κάλπες το φθι­νό­πωρο.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως το ορόσημο για την κρίση των δια­φω­νού­ντων βου­λευ­τών και στε­λε­χών θα είναι η κρίσιμη ψηφο­φο­ρία για το νέο πρό­γραμμα στή­ρι­ξης που θα «συνο­μο­λο­γη­θεί» με τους εταί­ρους έως τις 20 Αυγού­στου, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι σε εκείνο το σημείο όλοι θα πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους.

Διευ­κρί­νισε όμως πως η διά­σπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «σε καμία περί­πτωση προ­ε­ξο­φλη­μένη», σημειώ­νο­ντας πως το ζητού­μενο δεν είναι ένα «ξεκα­θά­ρι­σμα λογα­ρια­σμών εν θερμώ» και «μέσα σε πρω­τό­γνω­ρες κατα­στά­σεις», αλλά να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επι­τρέ­ψει στις δυο πλευρές του κόμ­μα­τος να συνυ­πάρ­χουν.

«Όχι» σε εκλογές, αλλά εκ των πραγ­μά­των είναι στο τραπέζι

Στρέ­φο­ντας το βλέμμα στις επι­λο­γές της κυβέρ­νη­σης, ο κ. Βούτσης υπο­γράμ­μισε πως η επιλογή των πρόωρων εκλογών «δεν υπάρχει» αυτήν τη στιγμή, αλλά προ­σέ­θεσε πως εκ των πραγ­μά­των όλα τα σενάρια «βρί­σκο­νται πάνω στο τραπέζι».

Απέ­κλεισε ωστόσο κατη­γο­ρη­τικά το ενδε­χό­μενο πολι­τι­κής συνερ­γα­σίας του ΣΥΡΙΖΑ με Το Ποτάμι, τη Νέα Δημο­κρα­τία ή το ΠΑΣΟΚ, εκτι­μώ­ντας πως ακριβώς σε αυτήν την περί­πτωση η Κου­μουν­δού­ρου θα έχανε μέρος της λαϊκής στή­ρι­ξης που απο­λαμ­βά­νει.

Δεν κατα­θέ­τουμε πρόταση μομφής για τη Ζωή

Ανα­φε­ρό­με­νος στη Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, ο κ. Βούτσης είπε ξεκά­θαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να κατα­θέ­σει πρόταση μομφής, ούτε υπάρχει υπόγεια συνεν­νό­ηση με κάποιο άλλο κόμμα προς αυτήν την κατεύ­θυνση.

«Η Βουλή έχει Πρόεδρο», είπε, προ­σθέ­το­ντας παρά ταύτα ότι και η κ. Κων­στα­ντο­πού­λου «έχει την ευθύνη να αντι­στοι­χί­ζε­ται» με τις κατευ­θύν­σεις της κυβερ­νη­τι­κής πλειο­ψη­φίας, κάτι που δεν έχει πράξει στις δυο ψηφο­φο­ρίες για τα προ­α­παι­τού­μενα.

Σωστή η δια­πραγ­μα­τευ­τική στρα­τη­γική

Εν μέσω κρι­τι­κής από την αντι­πο­λί­τευση για τις συνέ­πειες του δημο­ψη­φί­σμα­τος στη δια­πραγ­μά­τευση, ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών υπε­ρα­μύν­θηκε της προ­σφυ­γής στην κάλπη, όμως παρα­δέ­χτηκε ότι η επιλογή του δημο­ψη­φί­σμα­τος έπρεπε να είχε γίνει νωρί­τερα, και «πριν κλεί­σουν οι τρά­πε­ζες».

Τόνισε επίσης ότι ποτέ δεν υπήρξε «Σχέδιο Β» από την ελλη­νική πλευρά, ως συλ­λο­γικό σχέδιο, αλλά ήταν μια ιδέα που είχε τεθεί από τον Γιάνη Βαρου­φάκη με τα IOUs ως μια εναλ­λα­κτική για την παρά­ταση των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων. Προ­σέ­θεσε μάλιστα ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ βοήθησε την κυβέρ­νηση.

Τέλος, διέ­ψευσε τις πλη­ρο­φο­ρίες για σχέδιο της Αρι­στε­ρής Πλατ­φόρ­μας για εισβολή στο Νομι­σμα­το­κο­πείο.

skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.