Τοπικές Ειδήσεις

Απάντηση στα αιτήματα του επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Απάντηση στις δύο αιτήσεις που υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος για να του χορηγηθούν πλήρη μαγνητοφωνημένα και απομαγνητοφωνημένα ηχητικά αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Ιουνίου 2020 καθώς και αντίγραφα των μαγνητοφωνημένων ηχητικών πρακτικών και της απομαγνητοφώνησης της υπ’ αρίθμ. 789/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έδωσε χθες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλη Σοκορέλος.
Ο κ. Σοκορέλος αναφέρει στην απάντησή του τα εξής:
«ΣΧΕΤ: Α) Αρ.Πρωτ.2/28232/2020 και Β)2/28234/2020 αιτήσεις
Κατόπιν της Αρ.Πρωτ.2/28232/2020 αιτήσεως, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αποσταλεί το ηχητικό αρχείο της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, στην εταιρεία TSAKIRIS CONGRESS SUPPORT (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ- ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ) στην οποία ανατέθηκε σύμφωνα με την αρ.607/2020 Απόφαση Δημάρχου, η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Μόλις επιστραφεί το απομαγνητοφωνημένο Πρακτικό της Συνεδρίασης, άμεσα θα σας το διαβιβάσουμε.
Αναφορικά με την αρ.πρώτ. 2/28234/2020 αίτηση, σας γνωρίζουμε ότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2019 τέθηκε στην Ημερήσια Διάταξη θέμα με αύξοντα αριθμό (9) και τίτλο «Έγκριση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2019» και ελήφθη η υπ’αριθ. 801/2019 απόφαση σύμφωνα με την οποία ΟΜΟΦΩΝΑ δεν αναγνωρίζονται οι καταγραφές της ανωτέρω συνεδρίασης, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων».
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κ. Χατζηδιάκος με την πρώτη αίτηση ζητεί τα πρακτικά των συζητήσεων προ ημερησίας διάταξης, από της έναρξης της συνεδρίασης μέχρι και της τοποθέτησής του, ως επικεφαλής της παρατάξεως της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, αιτιολογεί το έννομο συμφέρον του, ενώ παρακαλεί όπως εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, να του χορηγηθούν, άλλως, όπως τονίζει… «θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω στην ικανοποίηση του αιτήματός μου μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου».
Με την δεύτερη όμοια αίτησή του, υπενθυμίζει εισαγωγικά ότι τα πρακτικά της υπ’ αρ. 789/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, που αφορά στην υπαγωγή των οφειλών δημοτικών υπό εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών στη ρύθμιση οφειλών προς το ΕΦΚΑ του Ν. 4611/2019, είχε αιτηθεί ξανά την 3η και 18η Οκτωβρίου 2019 και πλέον έχει παρέλθει χρόνος άνω των 60 ημερών από της υποβολής και μη ικανοποίησης του αιτήματός του και… «εκτός των διοικητικών κυρώσεων υπέχετε ατομικά και ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος».
Παρακαλεί δε εντός 5 ημερών να προβεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην ικανοποίηση του αιτήματος… «άλλως θα βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να αιτηθώ την χορήγηση αυτών, μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου