Ειδήσεις

Η ΕΥΠ ερευνά την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού

Η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, της ΕΥΠ, ανέλαβε τις έρευνες για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Η εν λόγω υπηρεσία είναι η αρμόδια για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που γίνονται από χάκερ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού δέχθηκε κυβερνοεπίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λαμβάνονται μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

 Στόχος των χάκερ δεν ήταν η αλλοίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, ούτε να υποκλέψουν στοιχεία. Ηθελαν απλά να τη «ρίξουν», με τη μέθοδο DdoS, μέσω της οποίας καταρρέει ο server από την υπερφόρτωση δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για προσπάθεια παραβίασης της σελίδας primeminister.gov.gr, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, χωρίς να υπάρξει αλλοίωση ή επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα.

reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου