Ειδήσεις

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο σε συσκέψεις για τον τουρισμό

Με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίου,  θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Κάλυμνο, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη και την πορεία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί.

Μετά την προβολή της Καλύμνου στη ρωσική έκδοση του περιοδικού “National Geographic Traveler” με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Κάλυμνος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά, στις  εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η αναρρίχηση, η κατάδυση,  η γαστρονομία, ο Θρησκευτικός τουρισμός, θα πρέπει να εξελιχθούν και να αναβαθμισθούν, με τη συμβολή όλων και με το πλεονέκτημα ότι, στην Κάλυμνο με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, ο επισκέπτης παράλληλα με τις διακοπές, επιδίδεται και σε «φυσική ψυχοθεραπεία».

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και συγχαίρει την πρωτοβουλία των τεσσάρων καθηγητών Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν το Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα, Συμπόσιο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Κάλυμνο και ο Ρόλος των ΜΜΕ» την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καλύμνου, με τη συμμετοχή, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου, του Επάρχου Γιάννη Θεμέλαρου, του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, τοπικών παραγόντων, φορέων και εκπροσώπων ΜΜΕ.

 

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, τοπικοί παράγοντες καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού θα αναπτύξουν τις θέσεις τους, με σκοπό να αναδειχθούν οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως ο αναρριχητικός τουρισμός, ο καταδυτικός, ο γαστρονομικός, ο επιστημονικός, ο Θρησκευτικός, ο πολιτιστικός. Απώτερος σκοπός αποτελεί η ανάδειξη του Θεματικού Τουρισμού και ο ρόλος της Περιφέρειας προκειμένου μέσα από τα εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στις 10.30 π.μ., η κ. Παπαβασιλείου, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, όπου θα συζητηθούν θέματα τουρισμού της Καλύμνου και στις 11.30 θα προεδρεύσει συσκέψεως στο Επαρχείο, με τη συμμετοχή του Επάρχου Γιάννη Θεμέλαρου, τοπικών φορέων, επιχειρηματιών και παραγόντων του τουρισμού. Η επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη στην Κάλυμνο θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα  της ίδιας ημέρας, οπότε η ίδια, θα αναχωρήσει για τη Ρόδο.

 

 

Η Γεν. Γραμματέας                                                        Η Πρόεδρος

 Χρυσάνθη Τηλιακού                                                     Μαρία Βάλλα

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου