Ειδήσεις

Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για ετεροδημότες – Τι ισχύει για τις 25 Ιουνίου

Διευκρινίσεις για τα περί δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές του Ιουνίου των ετεροδημοτών που δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες για την κάλπη του Μαΐου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγές του υπουργείου διαψεύδουν φήμη που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πλατφόρμα ετεροδημοτών είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές.

Η φήμη αυτή είναι ψευδής και ανυπόστατη τονίζουν και εξηγούν ότι, λαμβάνοντας υπόψη το υποθετικό σενάριο ότι οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, χωρίς καμία απολύτως μεταβολή (Α’ αναθεώρηση 2023). Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι από τις 28 Φεβρουαρίου δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από ετεροδημότες, ενώ αδύνατη είναι και η ανάκληση της αίτησης, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες μπορούν να δουν πού ψηφίζουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά τους, καθώς και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρα τους και τη χρονολογία γέννησής τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου