Να ενημερωθεί μέχρι την Τρίτη η Βουλή για τα διαβήματα προς την Τουρκία ζητά το Κίνημα Αλλαγής με δήλωση του βουλευτή του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος ζητά «έως και την Τρίτη, οπότε συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, να λάβουμε ακριβέστατη γνώση του περιεχομένου των δύο διαβημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής:

«Το Κίνημα Αλλαγής με σοβαρότητα και πάνω από όλα πάντοτε με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης παρακολουθεί με εύλογη ανησυχία τις εξελίξεις στον Έβρο.  Τα γεγονότα μας είναι με λεπτομέρειες γνωστά και γι’ αυτό, σε αντίθεση με τους εξ επαγγέλματος πατριδοκάπηλους αλλά και τους νέους όψιμους δήθεν φιλοπάτριδες, η κριτική μας εστίασε από την πρώτη στιγμή στην αδιανόητη για Υπουργό Εξωτερικών δήλωση στην ΕΡΑ που έκανε λόγο «για λίγες δεκάδες μέτρα» εθνικής γης στον Έβρο.

Ζητούμε έως και την Τρίτη, οπότε συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, να λάβουμε ακριβέστατη γνώση του περιεχομένου των δύο διαβημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τον φόβο. Απαιτείται αμέσως η Κυβέρνηση να αποκτήσει εθνική στρατηγική».

Πηγή: newpost.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ