Αθλητικά

Γιορτή του αθλητισμού το Apolakkia Run

Την Κυριακή 19 Μαΐου σε μια ηλιόλουστη μαγευτική ημέρα και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα διεξήχθη ο αγώνας δρόμου 10χιλ., 5χιλ και βάδην 5χιλ στο όμορφο παραδοσιακό και φιλόξενο χωριό της Απολακκιάς.

Οι συνδιοργανωτές του αγώνα : η οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, η Τοπική Κοινότητα, ο ΣΕΓΑΣ, ο ΔΟΠΑΡ, Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου, ο σύλλογος APOLLON TRIATHLON CLUB, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η ομάδα ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΣ, και το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ εργάστηκαν από κοινού προκειμένου να δημιουργηθούν οι πλέον κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η σχετική ανακοίνωση:

«Από πολύ νωρίς επικρατούσε ατμόσφαιρα γιορτινή, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες πριν τον αγώνα. Η πλατεία ήταν γεμάτη με ανθρώπους κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά, αθλητές από 5 ετών έως 80 ετών, πρωταθλητές, γονείς , εκπαιδευτικούς και πλήθος κόσμου. Τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων στόλισαν τα τραπέζια με φρέσκα φρούτα, παραδοσιακά εδέσματα, χυμούς κ.α για τους αθλητές και το κοινό.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές, την 10.05 ώρα, οι αθλητές πήγαν στο χώρο εκκίνησης για τον αγώνα των 10χιλ. όπου ο τεχνικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σάββας Διακονικόλας ανάλυσε στους αθλητές τις Τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Βασίλειος Ζήκας, καλωσόρισε όλους τους αθλητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κος Ζήκας και ο κος Διακονικόλας ,είναι οι άνθρωποι που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ναπολέοντα Βλάσση και τον κο. Στάθη Διαμαντή, προκειμένου να λάβει «σάρκα και οστά» αυτό το εξαιρετικό, αθλητικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό γεγονός.

Οι κριτές με επικεφαλής τον πρόεδρο κο.Νικήτα Ριζόπουλο και τον Κώστα Φανίτσα έδωσαν το σύνθημα της εκκίνησης και ξεχύθηκε στην πλατεία το «ασμάρι» των αθλητών, πανδαισία χρωμάτων, παλμός, ενθουσιασμός στους θεατές, χειροκροτήματα, αγωνία για τον νικητή. Ανάμεσα στους αθλητές ήταν :

  1. H Μαρία Παρδαλού, Βαλκανιονίκης μέλος της Εθνικής Ομάδας στιπλ, με Πανευρωπαικές συμμετοχές.
  2. Ο Ιατρός Νίκος Χατζηνικόλας, Πρωταθλητής Τριάθλου διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικός ποδηλάτης και Πρόεδρος του Συλλόγου APOLLON TRIATHLON CLUB.
  3. O Διεθνής Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Γιώτης Τσαλουχίδης του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος.
  4. Επίσης εξαιρετικοί αθλητές του Τριάθλου όπως ο Παντελής Φεϊζίδης και ο Σταύρος Παπαβεργής κ.α.
  5. Ακόμη συμμετείχαν αθλητές από την Μεγάλη Βρετανία, την Σουηδία, την Γερμανία και αθλητές ηλικίας 75 ετών και περισσότερο.

Οι αθλητές πέρασαν από τον Άγιο Ευστάθιο (πρώτο Σταθμό) και κατευθύνθηκαν προς το χώρο του Φράγματος, τρέχοντας με ρυθμό στη σκιά των Ευκαλύπτων και των Πεύκων. Φθάνοντας στο Φράγμα η διαδρομή γίνεται απαιτητική καθώς υπάρχει ανηφόρα μεγαλύτερη των 500μ. η οποία οδηγεί στην κορυφή του Φράγματος. Εκεί ο αθλητές παρά την ζέστη και την κούραση της ανάβασης,  έμειναν κατάπληκτοι από την ομορφιά που παρέχει η λίμνη του φράγματος που αντικατοπτρίζει τους θάμνους και τις φυλλωσιές. Στο τέλος, στο σημείο της υπερχείλισης γίνεται η αναστροφή και οι αθλητές αρχίζουν τον κατηφορικό δρόμο.

Επικρατούσε ενθουσιασμός και η Ευγενής Άμιλλά όπως στην αρχαιότητα, εφόσον ο κάθε αθλητής ενθάρρυνε τον συναθλητή του. Οι στιγμές είναι μοναδικές και ιστορικές σ’ αυτά τα άγια χώματα.

Ο Νεκτάριος ως προπομπός οδηγεί τους αθλητές στον τερματισμό όπου η μεγάλη Πρωταθλήτρια Μαρία Παρδαλού κόβει πρώτη το νήμα σ’ένα κλίμα ενθουσιασμού με εξαιρετική επίδοση 37.50 που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής.

Ακολούθησαν νεαροί και ώριμοι ανταγωνιστικοί αθλητές με πολύ σημαντικές επιδόσεις.

Κάπου στη μέση εμφανίζονται δύο φίλοι «ώριμοι νέοι», ένας γιατρός κι ένας δάσκαλος. Τερματίζουν πιασμένοι χέρι-χέρι με αγάπη και σεβασμό, εισπράττοντας το αφθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. Είναι ο ιατρός Σταύρος Παπαβεργής και ο Ναπολέων Βλάσσης , μεγάλος ενθουσιασμός επικράτησε όταν τερμάτισε και ο Νίκος Χατζηνικόλας.

Να σημειωθεί ότι μετά την έναρξη των 10χιλ, δόθηκε η εκκίνηση των 1.400μ για τα παιδιά, ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας τον οποίο κέρδισε ο μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου Salmon Finlay ανάμεσα σε 25 μαθητές.

Στις 11.20 δόθηκε η εκκίνηση στον αγώνα 5.000χιλ. με τον ίδιο ενθουσιασμό και τον ίδιο παλμό, οι αθλητές έκαναν αναστροφή στα μισά της διαδρομής (2ος σταθμός) και τερμάτισαν σε κλίμα ενθουσιασμού.Το νήμα έκοψε πρώτος ο Δημήτρης Γιαννικάκης με ρεκορ διαδρομής 20.28.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής, ακολούθησε η απονομή των βραβείων και των τιμητικών Διακρίσεων.

Επισημαίνεται ότι παραβρέθηκαν στον αγώνα και κατά τη διάρκεια των Απονομών, θεσμικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κος Νεκτάριος Σαντορινός, ο Βουλευτής κος Δημήτρης Γάκης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφεριάρχης κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Αντιπεριφεριάρχης Ζανετίδης Φιλήμονας και πολλά στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Σύμβουλοι Χρήστος Ευστρατίου, Μιχάλης Μπαριανάκης, Κώστας Στυλιανού και Μιχάλης Παλαιολόγος.

Πρώτα βραβεύτηκαν οι νικήτριες στα 10χιλ.

Α) Μαρία Παρδαλού 1η θέση

Β)Κανέλλη  Κωνσταντίνα  2η θέση

Γ)Καρακούσή Χριστίνα  3η θέση

Μετά οι νικητές στα 10χιλ.

Α)Χαρκιανάκης   Θωμάς  1η θέση

Β)Λεβέντης  Στέφανος  2η θέση

Γ)Φλεβάρης Νικόλαος 3ηθέση

Ακολούθησαν η απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε αθλητές που κατάγονται από την Απολακκιά :

α) Κλεάνθης Κυριάκου 1η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα MUI THAI και ο Προπονητής του Ζόγκας Γεώργιος.

β) Χρήστος Παπαδόπουλος 12η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη σκυταλοδρομία 4×100 στο TAMPERE Φινλανδίας και ο Προπονητής του Ναπολέων Μίαρης.

γ) Κορίνα Ζαράρη 2η θέση στο τέννις Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα στην Κύπρο.

δ) Μαρίνα Δουμάνη 2η θέση στο Ζίου-Ζίτσου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ακόμη δόθηκε τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά του στον αθλητισμό και στο Τρίαθλο στον Ιατρό Νίκο Χατζηνικόλα. Στον Διεθνή Ποδοσφαιριστή Γιώργο Τσαλουχίδη για την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας. Στον αθλητή και δάσκαλο του ΚΑΡΑΤΕ Κωνσταντίνο Έλενα για την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας στους νέους και την προσφορά του στον αθλητισμό και στην Πρωταθλήτρια Μαρία Παρδαλού για την καλλιέργεια της αθλητικής Παιδείας τους νέους.

Μετά βραβεύτηκαν οι νικητές στα 5χιλ.

1.Γιαννικάκης Δημήτρης 1η θέση

2.Κουρούνης  Κώστας  2η θέση

3.Πότσος Σάββας  3η θέση

Και οι νικήτριες στα 5χιλ.

1.Παρδαλού  Ραφαέλα 1η θέση

2.Πονήρη  Ιωάννα   2η θέση

3.Σκορδίλη  Μαρία  3η θέση

Στο τέλος της τελετής ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Βασίλης Ζήκας και ο κος Σάββας Διακονικόλας ευχαρίστησαν όλους που συμμετείχαν στους αγώνες και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την οργάνωση, την άψογη συνεργασία που είχαν και υπογράμμισαν ότι ο αγώνας APOLAKKIA RUN, έχει μπει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και πλέον θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Ναπολέων Βλάσσης και ο  Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευσταθιος Διαμαντής , ευχαρίστησαν όλους τους αθλητές, τους συνδιοργανωτές, τους επισήμους, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές και δήλωσαν, ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα διότι ευαισθητοποιήθηκαν οι αθλητές, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός τροφίμων τα οποία παραδόθηκαν στον πατέρα Τιμόθεο της Ι. Μητροπόλεως ενώ θα δοθεί και συμβολικό ποσό στον πολιούχο μας Αγία Μαρίνα.

Επίσης εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες  στους χορηγούς για την ευγενή τους προσφορά : την Ναυτιλιακή εταιρία Δωδεκάνησος SEAWAYS (οικογένεια Γ. Σπανού), το Φροντιστήριο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, τους αδελφούς Γεροντή, τον κ. Γεώργιο Φώτη (FOTIS GRAPHICS) για την αμέριστη συμπαράσταση, τον Αντώνιο Γιαννούλη (οπτικά Γιαννούλης), τους αδελφούς Χριστοδούλου, την οικογένεια Καλούδη (Super Market), την οικογένεια Εμμανουήλ Σωτηράκη και κο Ψαρά (Εμπόριο Φρούτων), τον Μανώλη Καραντζιά (Πρόεδρο της ΑΣΠΙΔΑΣ Απολακκιάς), τα αρτοποιεία Τσάππη Βασιλείου και Σωτήρη Κατσαρά.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και μέλη της οργανωτικής επιτροπής : Ελευθερία Χατζηστεφανή, Θεανώ Χατζηγιαννάκη, Μιχάλη Καραγιάννη, Ματίνα Πουλλή, Ασημίνα Βλάσση, Μαρία Βλάσση, Μανώλη Βασιλάκη, Αλεξία Χατζημιχάλη (κριτή στίβου που παραβρέθηκε παρότι πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο πόδι της), Ιωσήφ Παπαδόπουλο, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Φίλιππα…….., Χρήστο Χατζημιχάλη, Μαριάνθη Γεροντή, Κατερίνα Μικκιού, Ευφροσύνη Τρανταφύλλου, Πόπη Τριανταφύλλου, Διαμαντή Τριανταφύλλου, Χρυσούλα Μιχαλάκη, Χρυσάνθη Διαμαντή, Ασημίνα Τριανταφύλλου, Ειρήνη Τριανταφύλλου , Στέλλα Νάκκα, Μαριάνθη Χαριστή , τον ιατρό κ. Σάββα Καραταπάνη του ΕΚΑΒ,για τη διάθεση ασθενοφόρου, τον οδηγό κ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου, τους Αστυνομικούς του ΑΣ Γενναδίου και τον Αστυνομικό κο. Καληωράκη,καθώς και τον κο Τζάνο γαι τη διάθεση των Σαμαρειτών.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και τα στελέχη του Κολλεγίου Ρόδου οι οποίοι ανέλαβαν τη Γραμματεία της Επιτροπής :  τον Συντονιστή Πληροφορικής κο Θανάση Χατζηγεωργίου, τον Διευθυντή του Δημοτικού κ. Σπύρο Σπύρου, την Υποδιευθύντρια Δημοτικού Μιχαλάκη Ελένη, την κα. Φτάκλα  Φεγγαρούλα, τον κ. Σωτήρη Κουμπιάδη καθώς και τον Ιατρό του αγώνα κ. Διαμαντή Μανώλη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου