Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, υποχρεώνεται προσωρινά μια 75χρονη, η οποία διετέλεσε υπάλληλος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου για δεκαετίες, να αποχωρήσει από τον δεύτερο όροφο και από το κτήριο του παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού, παραδίδοντας τα κλειδιά εντός προθεσμίας 45 ημερών από την επίδοση της απόφασης.
Απαγγέλλεται εξάλλου σε βάρος της χρηματική ποινή υπέρ του κέντρου «Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» ύψους 2.000 ευρώ για την περίπτωση μη συμμόρφωσής της με την απόφαση.
Το κέντρο «Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» στην αίτησή του υποστήριξε ότι η ηλικιωμένη, εκμεταλλευόμενη ρύθμιση νόμου του έτους 1987, που ίσχυσε μόνο επί τριετία, εγκαταστάθηκε στον χώρο του Κέντρου μόνιμα.
Μετά την αλλαγή της ρύθμισης και την απαγόρευση διαμονής του προσωπικού εντός του Κέντρου, με εξαίρεση τον διευθυντή, η 75χρονη συνέχισε να κατοικεί εντός του χώρου του Κέντρου, στην ουσία παράνομα.
Συνταξιοδοτήθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2005, οπότε έπρεπε να αποχωρήσει οπωσδήποτε από το Κέντρο, καθώς δεν υπήρχε πλέον κανένα νομικό έρεισμα για την παραμονή και οίκησή της στο χώρο.
Για τον σκοπό κλήθηκε να αποχωρήσει από την τότε διοίκηση του Κέντρου ωστόσο αρνήθηκε, επικαλούμενη κοινωνικούς λόγους και κυρίως ότι ήταν μόνη της και δεν είχε οικογένεια.
Όπως υποστηρίζει το Κέντρο «με διάφορες προφάσεις αλλά και χρησιμοποιώντας ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις, πέτυχε την παραμονή της, απολύτως παράνομα, στον χώρο του Κέντρου» κι έκτοτε και μέχρι σήμερα «αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει από το Κέντρο, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις από την Διοίκηση».
Η διοίκηση του Κέντρου, διατείνεται ότι για να πετύχει την αθέμιτη παραμονή της, δεν δίσταζε συνεχώς και μέχρι σήμερα να χρησιμοποιεί πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις ως μέσο πίεσης για να εκδίδονται  παράνομες στην ουσία αποφάσεις.
Η 75χρονη, είχε καταλάβει αυθαίρετα και παράνομα το 1/3 της επιφάνειας του δεύτερου ορόφου του προαναφερθέντος κτηρίου, καταλαμβάνοντας επίσης τελείως τον διάδρομο που οδηγεί στο δώμα του κτηρίου.
Είχε κλειδιά και δεν άφηνε κανέναν άλλο να εισέλθει στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση   στο δώμα, ενώ επιπλέον αποκλείονταν και οι σχετικές έξοδοι κινδύνου.
Φέρεται να παραμένει παράνομα κάτοχος ενός θαλάμου του δευτέρου ορόφου, επιφανείας περίπου 100 τ.μ., έχοντας τα σχετικά κλειδιά, ενώ διατηρεί πράγματά της και στο λουτρό του δευτέρου ορόφου, αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτό.
Η διοίκηση του Κέντρου υποστηρίζει ακόμη ότι η  75χρονη, προκαλεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Παραρτήματος, εμπλεκόμενη σε εξωθεσμική επικοινωνία και διαλόγους με τα παιδιά, επιχειρώντας μάλιστα και νουθεσίες προς αυτά, γεγονός αν μη τι άλλο αδόκιμο και έως και επικίνδυνο, εάν ληφθεί υπόψη ότι πολλά από τα φιλοξενούμενα παιδιά έχουν ψυχικά παιδικά τραύματα, και επαφή τους με μη ειδικούς, βρεφονηπιοκόμους ή παιδοψυχίατρους ή άλλο ειδικευμένο προσωπικό, στους χώρους του παραρτήματος, μπορεί ακόμα και να είναι μοιραία για τα παιδιά με την ευαίσθητη και τραυματισμένη ψυχοσύνθεση.

Ένα σχόλιο στο Υποχρεώνεται να αποχωρήσει από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων

  1. Ο/Η d t λέει:

    από το 2005 ;;;;;;;;;

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ