Πολιτιστικά

Εκδηλώσεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παιδιών

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Δικαιώματα και υποχρεώσεις των παιδιών» διοργανώνουν η ΧΕΝ Ρόδου και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ροδίνι», την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαΐου, 18.00- 21.00 και στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ» την Τρίτη 03 Ιουνίου, 19.00-21.30.
Θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μαθητές και δάσκαλοι από 14 δημοτικά σχολεία που δούλεψαν με σοβαρότητα και συνέπεια για να παρουσιάσουν ζωγραφιές, θεατρικά, κουκλοθέατρο, προβολές ταινιών και τραγούδια.

Τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου χθες η πρόεδρος της ΧΕΝ κ. Μαίρη Θυμιανού- Νικηταρά και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Μουτάφη.
«Θα πρέπει να έχουνε συμμετοχή πολιτών γιατί το θέμα σχετίζεται με την παιδική ηλικία», δήλωσε η κ. Δέσποινα Μουτάφη που επαίνεσε τη κ. Θυμιανού για τις δράσεις που αναπτύσσει στα πλαίσια της ΧΕΝ.

«Για όσους δεν το γνωρίζουν η ΧΕΝ είναι μια παγκόσμια γυναικεία εθελοντική κοινωφελής οργάνωση . Ιδρύθηκε το 1884 και έχει έδρα τη Γενεύη. Η παρουσία της είναι έντονη σε 125 χώρες του κόσμου. Ενώνει τις φωνές και τις ελπίδες 25 εκατομμυρίων γυναικών ανεξάρτητα από τη φυλή, την ιδεολογία και τη θρησκεία τους. Ένα χρόνο μετά τη μικρασιατική καταστροφή δηλαδή το 1923 τα μέλη της ΧΕΝ Σμύρνης ήρθαν στην Ελλάδα και ίδρυσαν την οργάνωση της χώρας μας. Στη Ρόδο η ΧΕΝ ιδρύθηκε το 1947 μετά την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Από τότε λειτουργεί αθόρυβα και με συνέπεια», δήλωσε η κ. Θυμιανού και πρόσθεσε πως πολλές Ροδίτισσες έμαθαν γραφομηχανή, στενογραφία, ακόμη και αγγλικά, χάρη στη ΧΕΝ.

«Με αφορμή τις προτεραιότητες της παγκόσμιας ΧΕΝ που είναι η ειρήνη, η αδελφοσύνη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η υγεία και το βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους θα διοργανώσουμε σειρά εκδηλώσεων με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε η κ. Θυμιανού.
«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνουμε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, με τρόπο βιωματικό, και να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, το περιβάλλον και την κοινωνία.
Η εκπαίδευση αποτελεί μία διαδικασία κοινής μάθησης, που αφορά όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες», δήλωσε η κ Θυμιανού.

«Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Δάσκαλοι και μαθητές δούλεψαν με συνέπεια .Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουν. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και την κοινωνία. . Η εκπαίδευση αποτελεί διαδικασία κοινής μάθησης που δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες», τόνισε η πρόεδρος της ΧΕΝ.
«Ανυπομονώ να δω τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται τα παιδιά για τα δικαιώματα τους. Θεωρώ ότι θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι δημιουργίες τους», δήλωσε η κ. Θυμιανού.
Χορηγοί είναι ο ΔΟΠΑΡ και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου (ΔΕΡΜΑΕ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου