Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα του συλλόγου καρκινοπαθών Δ/σου στο περιφερειακό συμβούλιο

Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα συζητήσει στην συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, την 25η Απριλίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:15 π.μ. στη Ρόδο, το αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου για στήριξη της διαμονής τους στην Αθήνα κατά την διάρκεια των θεραπειών τους.
Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Νικόλαος Τσουκαλάς, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου.
Αναλυτικότερα, η εισήγηση που αφορά στο σχετικό αίτημα, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με το παρόν αίτημα, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου θα ήθελε να εκφράσει την επείγουσα ανάγκη για μια προσωρινή λύση όσον αφορά στην διαμονή των ογκολογικών ασθενών του νησιού μας, που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία. Οι ασθενείς μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχολογικής φόρτισης λόγω της ανάγκης να μεταβαίνουν στην Αθήνα για την απαραίτητη θεραπεία.
Παρακαλούμε να εξετάσετε εάν υπάρχει δυνατότητα της Π.Ν. Αιγαίου να καλύψει με κάποιον τρόπο μέρος των δαπανών διαμονής των ογκολογικών ασθενών που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες μέχρι την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στο νησί της Ρόδου. Μια τέτοια λύση θα αποφέρει ανακούφιση στους ασθενείς μας και θα μειώσει το άγχος και το κόστος που σχετίζεται με τα ταξίδια στην Αθήνα.
Εκτιμούμε την προσοχή σας σε αυτό το θέμα και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για την εξεύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών μας.
Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσοχή σας σε αυτό το αίτημα και για την υποστήριξή σας προς την κοινότητά μας. εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Με εκτίμηση,
Η πρόεδρος
Κρητικού Μαρία

Η γενική γραμματέας
Βακοτούζη Φλώρα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου