Ειδήσεις

«Τουρκικό» κόμμα στην Ελλάδα

Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζεται η συζήτηση και οι αντιπαραθέσεις για την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στη Θράκη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο κύκλων της μειονότητας που αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Παρά τα γεγονός ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εκλέξουν ευρωβουλλευτή λόγω της ποσόστωσης του 3% που υπάρχει στον εκλογικό νόμο αποφάσισαν να κατεβάσουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB).

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής είναι να καταγράψουν τις δυνάμεις τους στη Θράκη, πρωτίστως στο Ροδόπη όπου ζητούν ακόμη και την πρωτιά και δευτερευόντως στην Ξάνθη. Παράλληλα, λόγω του γεγονότος ότι όλη η χώρα αποτελεί μία εκλογική περιφέρεια ένας δεύτερος στόχος με προοπτική σε βάθος χρόνου είναι να καταγραφούν δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στην Αττική και τα Δωδεκάνησα.

Τα αποτελέσματα της κάλπης στη συνέχεια θα εκτιμηθούν και θα χαραχθεί η επόμενη κίνηση στο στρατηγικό χάρτη της μειονότητας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου αναμένεται να είναι ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής» Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν. Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που είχε ιδρυθεί από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς με σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους μη αναγνωρισμένους μουφτήδες πρεσβεύει τον… παντουρκισμό.

Η διακήρυξη των εκλογών

Το κείμενο με το οποίο ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος, η συμμετοχή στις εκλογές είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και των επιδιώξεων τους. Γράφουν, χαρακτηριστικά:

Είμαστε εν όψει μιας νέας εκλογικής περιόδου. Τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανακοινώνουμε ότι ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές του 2014.

Στις Ευρωεκλογές οι ψήφοι μας μέχρι σήμερα πήγαν σε εκείνους που μας θυμούνται πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εκείνους που δίνουν υποσχέσεις που μένουν μόνο στα λόγια. Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ζήσαμε μια απογοήτευση. Πλέον, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια απογοήτευση ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.

Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία. Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα τις οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014. Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου