Σχέδιο δημιουργίας 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, εντός 20 ημερών, παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού, κ. Γιώργος Κυρίτσης, ανέφερε ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ειδομένη ότι τα σύνορα έχουν κλείσει, προκειμένου να μετεγκατασταθούν, όσοι επιθυμούν, σε κέντρα φιλοξενίας. Από τη Δευτέρα, η προσπάθεια αυτή θα εντατικοποιηθεί.

Ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε ότι η Αθήνα έχει καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη κατατίθεται νομοσχέδιο για την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων που απαιτούν νομικές ρυθμίσεις.

«Δεν υπάρχουν κέντρα κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, κέντρα κλειστού τύπου υπάρχουν στα νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι ροές ήταν πολύ μικρότερες σήμερα, είχαν περάσει λιγότερα από 50 άτομα»

«Ενδεχομένως μπορεί να είναι ο καιρός αλλά θέλουμε να το παρακολουθήσουμε το θέμα, να δούμε αν είναι συγκυριακό», συμπλήρωσε.

Δρίτσας: «Κανένα θέμα υπαναχώρησης από τη συμφωνία εξαιτίας των επιθέσεων»

Δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά θέμα μη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, απάντησε νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, όταν, την ώρα που αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί κάποια μέρη να υπαναχωρήσουν από τα συμφωνηθέντα και να ζητήσουν να μην εφαρμοστεί η συμφωνία.

Ο κ. Δρίτσας μετείχε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν δράσεις για την αποσυμφόρηση στον Πειραιά ο κ. Δρίτσας απάντησε καταφατικά. Είπε ακόμη ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν ήταν έκτακτη και για το περιεχόμενό της θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ