Ρεπορτάζ

Στην Εισαγγελέα η προκαταρκτική για υπεξαίρεση στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων

Στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Σοφία Βαϊτση επέστρεψε η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της υπεξαίρεσης στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου.

Η έρευνα κινήθηκε μετά από αναφορά του προέδρου κ. Σάββα Πεταλα και μετά από διοικητική έρευνα που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο κ. Πεταλάς ενημέρωσε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης του Θεραπευτηρίου, διαπιστώθηκε ανορθολογισμός στο σύνολο σχεδόν των τηρούμενων διαδικασιών λειτουργίας του ΘΧΠ Δωδεκανήσου, λόγω παγιωμένων αντιλήψεων ετών, του παρατεταμένου 5μηνου διοικητικού κενού αλλά και μη ύπαρξης ενεργών συμβάσεων προμηθευτών, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των δομών του Ιδρύματος.

Παρά τα σωρευμένα διοικητικά και λοιπά προβλήματα διαπίστωθηκε ότι υπήρξε προσπάθεια παρακώλυσης, εκ μέρους του τότε υπεύθυνου αποθήκης, στις προσπάθειές να διαπιστωθεί, εάν ετηρείτο ή όχι το δημόσιο λογιστικό.

Συστήθηκε τριμελής επιτροπή προκειμένου να προβεί σε πλήρη καταγραφή αναλώσιμου και μη υλικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου, το οποίο ήταν υποχρέωση της προηγούμενης διοίκησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου