ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεραμέως: Έλεγχος στους μαθητές από την Ιταλία μόνο αν έχουν σύμπτωμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νίκη Κεραμέως

Κα­θη­συ­χα­στι­κή εμ­φα­νί­στη­κε μι­λώ­ντας στην εκ­πο­μπή Κοι­νω­νία Ώρα MEGA η υπουρ­γός Παι­δεί­ας Νίκη Κε­ρα­μέ­ως με αφορ­μή τους μα­θη­τές δέκα σχο­λεί­ων που βρί­σκο­νται σε πε­ριο­χές της Ιτα­λί­ας στο πλαί­σιο σχο­λι­κών εκ­δρο­μών.

Η κ. Κε­ρα­μέ­ως υπο­γράμ­μι­σε ότι οι ελ­λη­νι­κές Αρχές κι­νή­θη­καν με τα­χύ­τη­τα και – όπως είπε –  αμέ­σως μόλις εί­χα­με νέα για την εξά­πλω­ση του κο­ρο­ναϊ­ού στην Ιτα­λία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μα­θη­τές και τους φοι­τη­τές που βρί­σκο­νται στην γει­το­νι­κή χώρα.

«Σπεύ­σα­με προ­λη­πτι­κά προ­κει­μέ­νου να ανα­στα­λούν οι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες εκ­δρο­μές στην Ιτα­λία. Ήταν να ανα­χω­ρή­σουν κά­ποια σχο­λεία σή­με­ρα για την Ιτα­λία αλλά οι εκ­δρο­μές δεν θα γί­νουν. Υπάρ­χουν αυτή τη στιγ­μή δέκα σχο­λεία στην Ιτα­λία και διε­ρευ­νού­με εάν είναι και πα­ρα­πά­νω» ση­μεί­ω­σε η υπουρ­γός Παι­δεί­ας για να προ­σθέ­σει:

«Δεν υπάρ­χει κα­νέ­να σχο­λείο που να βρί­σκε­ται σε πε­ριο­χή που είναι σε κα­ρα­ντί­να.

Δεν συ­ντρέ­χει κα­νέ­νας λόγος ανη­συ­χί­ας».

Ανα­φο­ρι­κά με το εάν θα πρέ­πει να υπο­βλη­θούν σε εξε­τά­σεις όσοι μα­θη­τές επι­στρέ­ψουν από Ιτα­λία, η κ. Κε­ρα­μέ­ως ξε­κα­θά­ρι­σε ότι  δεν υπάρ­χει λόγος  να γί­νουν προ­λη­πτι­κές εξε­τά­σεις.

«Μόνο εάν εμ­φα­νί­σουν κά­ποιο ανη­συ­χη­τι­κό  σύμ­πτω­μα θα ελεγ­χθούν», συ­μπλή­ρω­σε.

Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας ανα­φέρ­θη­κε και στη ση­με­ρι­νή σύ­σκε­ψη που θα υπάρ­χει, το­νί­ζο­ντας πως το ζη­τού­με­νο  είναι «να δρά­σου­με προ­λη­πτι­κά και να ορ­γα­νώ­σου­με την κάθε λε­πτο­μέ­ρεια στο σχέ­διο δρά­σης που εκ­πο­νεί­ται από το υπουρ­γείο Υγεί­ας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.