Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την έλλειψη φαρμάκων

Στον Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ι. Μητσιόπουλο, παραδόθηκε για τα περαιτέρω, η προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης σκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκαλυμμένης άρνησης δια της μη παροχής νόμιμου πιστώσεως, καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο πρόκλησης τεχνητής ελλείψεως φαρμάκων στην αγορά.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από παρέμβαση του Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκη, που προκλήθηκε κατόπιν σχετικής ερώτησης στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέβαλε στη Βουλή ερώτηση για τις πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκου, ζητώντας και εισαγγελική παρέμβαση. Ειδικότερα, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ζήτησε την άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, με την οποία, όπως σημειώνει, οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών στα φαρμακεία, στους φαρμακεμπόρους και στους συνεταιρισμούς.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως οι πρακτικές των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, που προκαλούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων, είναι απαράδεκτες.

Μάλιστα, ο βουλευτής ζήτησε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθόσον πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, λόγω έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου