Ειδήσεις

Αυθαίρετες εισπράξεις από τη ΔΕYAP

Γράφει ο Βασ. Δουβής, Δικηγόρος

Ζώντας στον αστερισμό του μνημονίου, βαλλόμενοι καθημερινά πανταχόθεν (περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, τέλη πολυτελούς διαβίωσης, φόροι, ταυτότητες οφειλής, τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα, δημοτικοί φόροι, ΕΝΦΙΑ, εισιτήριο για το Νοσοκομείο κ.λ.π.), προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ενώ όλοι διερωτόμαστε “τάχα” πως φθάσαμε βρε παιδί μου μέχρι εδώ, ενώ άλλοι περισσότερο μπροστάρηδες φόρεσαν το μανδύα του αντιμνημονιακού αγωνιστή και είμαστε a priori αντίθετοι σε όλα…

Επειδή λοιπόν κατ’ αυτάς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα των 57 υπαλλήλων της πρώην ΔΕΥΑΙ και πρόκειται να συνεδριάσει τόσο το Δημοτικό μας Συμβούλιο σε επίκαιρη-επείγουσα και καθ’ όλα νόμιμη αίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χατζημάρκου, όσο και το Δ. Σ. της ΔΕYAP, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, {για μένα το θέμα περιληπτικά είναι η “νομιμότητα στο σκαμνί”} θα ήθελα να επισημάνω σαν δημότης και καταναλωτής στα παραπάνω συλλογικά όργανα τα παρακάτω:
Είμαι καταναλωτής-αντισυμβαλλόμενος και μάλιστα όσες φορές επισκέφθηκα τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ, αισθάνθηκα ιδιαιτέρως όμορφα από το περιβάλλον, αλλά και το βουητό του υπεράριθμου προσωπικού που πηγαινοέρχεται σαν μελίσσι και λες επιτέλους να μια επανδρωμένη Υπηρεσία.
– Για να γίνουν οι έξι [6] καποδιστριακές δημοτικές επιχειρήσεις, υπήρχε η νομοθετική πρόβλεψη με το Ν. 1069 του 1980, που προβλέπει στο άρθρο 11 πως «για το σκοπό μελέτης, κατασκευής ή επεκτάσεως έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως και για μία δεκαετία από της συστάσεώς των επιβάλλεται πρόσθετο ειδικό τέλος 80% στην αξία του νερού».
Με το άρθρο 43 παρ.3 του Ν. 2065/1992, παρατάθηκε η επιβολή του παραπάνω «πρόσθετου ειδικού τέλους» για μία ακόμη δεκαετία και τέλος με το άρθρο 26 παρ.3 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ Α 102/1-5-2002), παρατάθηκε για μία ακόμα δεκαετία ο χρόνος επιβολής του «πρόσθετου ειδικού τέλους» και κατά συνέπεια από 2-5-2012 και εφεξής η είσπραξη του πιο πάνω ποσοστού του 80% στο λογαριασμό κατανάλωσης δεν είναι νόμιμη, αλλά αδικαιολογήτως εισπραχθείσα, η οποία σε συνδυασμό με το 50% του τέλους χρήσης υπονόμων, καθιστά τη χρήση του θείου δώρου που λέγεται «νερό» απλησίαστη.
– Με όλα τα παραπάνω και καθ’ όσο με αφορά εφεξής, καλώ το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ να παύσει του λοιπού να μου καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει στο όνομά μου το πρόσθετο τέλος του 80%, επιφυλασσόμενος να αξιώσω δικαστικά όσα αχρεωστήτως κατέβαλα από 2-5-2012 μέχρι σήμερα, τη δε δημοτική αρχή, και τη ΔΕΥΑΡ να έχει υπόψη της πως η επί 30 χρόνια είσπραξη τέλους σαν πρόσκαιρου, παύει να είναι τέλος, αλλά σύμφωνα με τις αρχές της ανταποδοτικότητας είναι ΦΟΡΟΣ, δηλαδή στα προγράμματά τους να προσανατολίζονται στην κατάργησή του, για να ανασάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
ΒΑΣ. ΔΟΥΒΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου