ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τμήμα πεζοπορίας Κλεάνθη: Ο απολογισμός της δράσης στον Ακραμύτη

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Τμήμα πεζοπορίας Κλεάνθη

Το τμήμα πεζο­πο­ρίας του Κλεάνθη εξέδωσε ανα­κοί­νωση με τον απο­λο­γι­σμό της δράσης στον Ακρα­μύτη που διε­ξή­χθη την Κυριακή.

Στις σχετική ανα­κοί­νωση ανα­φέ­ρο­νται τα ακό­λουθα:

«Την Κυριακή 22/01 με τις ευνοϊ­κό­τε­ρες και­ρι­κές συν­θή­κες για την εποχή, πεζο­πο­ρή­σαμε στον Ακρα­μύτη, ένα από τα ωραιό­τερα σημεία του νησιού μας για πεζο­πο­ρία. Όλοι οι συμ­με­τέ­χο­ντες απο­λαύ­σαμε τη βόλτα μας μέσα στη φύση και στο πανέ­μορφο κατα­πρά­σινο περι­βάλ­λον αυτού του επι­βλη­τι­κού βουνού, αντα­μεί­βο­ντας μας ακόμα περισ­σό­τερο με κατα­πλη­κτική θέα, από πολλά σημεία του.

Δια­σχί­ζο­ντας το μονο­πάτι από την νοτιο­δυ­τική πλευρά του βουνού προς την δυτική φτά­νο­ντας στο ιστο­ρι­κής σημα­σίας σπήλαιο ‘’Λημέρι των κατασκόπων’’, όπου για λίγα λεπτά ο νους μας ταξί­δεψε 80 χρόνια πίσω και έκανε εικόνα το πως τα κατα­σκο­πευ­τικά κλι­μά­κια των θαρ­ρα­λέων Ελλήνων αλλά και των συμ­μα­χι­κών δυνά­μεων βρήκαν κατα­φύ­γιο από τους Γερ­μα­νούς κατα­κτη­τές και μετέ­φε­ραν σημα­ντι­κές πλη­ρο­φο­ρίες μέσω ασυρ­μά­του στο Κάιρο.

Στη συνέ­χεια μπήκαμε στο σπάνιας ομορ­φιάς πέρασμα ανάμεσα στις 2 κορυ­φο­γραμ­μές του, σε μονο­πάτι με πιο ομαλή ανάβαση και συνα­ντή­σαμε πεδινές κατα­πρά­σι­νες εκτά­σεις με παλιές μάντρες ζώων και διάφορα πεσμένα δέντρα. Προ­ο­ρι­σμός μας ένα παλιό κατα­σκη­νω­τικό σημείο, σταυ­ρο­δρόμι πριν το μονο­πάτι προς την κορυφή και αλλά­ξαμε πορεία ξεκι­νώ­ντας την κατά­βαση για την επι­στροφή.

Πεζο­πο­ρή­σαμε συνο­λικά για 3 ώρες και 10 λεπτά δια­νύ­ο­ντας 5,990 μέτρα, με υψο­με­τρική διαφορά από το σημείο έναρξης της πεζο­πο­ρίας τα 358μ. και κατα­φέ­ραμε να φτά­σουμε τα 664μ. από την επι­φά­νεια της θάλασ­σας.

Ο καθένας μας κατά­φερε να κάψει από 900 μέχρι 1200 θερ­μί­δες περίπου, βελ­τιώ­νο­ντας έτσι το καρ­διο­α­να­πνευ­στικό και το κυκλο­φο­ρικό μας σύστημα, κάτι που απαιτεί ο οργα­νι­σμός μας, μέσα από καθη­με­ρινή άσκηση!

Συγ­χαί­ρουμε και ευχα­ρι­στούμε όλους τους συμ­με­τέ­χο­ντες για την άριστη συνερ­γα­σία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εκδρο­μής, απο­δει­κνύ­ο­ντας έτσι ότι όσο περισ­σό­τε­ροι είμαστε, τόσο καλύ­τερα συνερ­γα­ζό­μα­στε εδώ στο Hiking Trekking Kleanthis Rodos!

Μείνετε συντο­νι­σμέ­νοι για την επόμενή μας εξόρ­μηση!».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.